Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Soğuklarda cildinize bunları yapmayın

Soğuklarda cildinize bunları yapmayın
 

Kış aylarında cildimize yaptığımız 4 bakım hatası hangileri, öğrenmek ister misiniz?


Nemini kaybetmiş, yer yer kızarmış, gergin ve tahrişe açık, pul pul dökülen, sivilcelerin belirgin oranda arttığı bir cilt… Soğuklarda yaşadığımız ani ısı değişikleri ve kaloriferlerin kuruttuğu cildimiz ciddi bir baskıya maruz kalıyor. Buna rağmen sakın ola ki, vazeline başvurmayın. Özellikle kış mevsiminde size yarardan çok zararı olan davranışların hangileri olduğunu bilmek ister misiniz?
Düşük ısı, sebum salgısını azaltıyor, bu da cildin hassaslaşmasına neden oluyor. Bu dönemde cildiniz için doğru kremleri kullanmıyorsanız, gözeneklerin genişlemesine engel olamazsınız. Bunun sonucu da gözeneklerin tıkanması dolayısıyla siyah noktalar ve akne olacaktır. Demek ki, burada yanlış giden birşeyler var.

> Sivilcelere peeling uygulamak: ?Nödül, akne ve siyah noktaların peeling uygulamasıyla yok olacağını mı zannediyorsunuz? Aksine, peeling strese girmiş cildi irrite edecek daha fazla kızarıklıkların oluşmasına ve daha da kötüsü iltihaplanmasına neden olacaktır. Dermatoloğunuzun önerdiği
anti inflamatuar ve kurutucu ürünleri sorunlu bölgelere uygulayın. Tabii, cildinizin temizliğine de özen göstermeyi unutmayın.
> Aşırı bakım yapmak:? Çoğu yüz kreminin soğuklarda çok etkili koruma yapmadıklarını düşünürsek, özellikle kış mevsiminde yoğun içerikli ürünleri tercih etmekte fayda var. Ama dikkat! Cildinizin alışık olmadığı içerikler cildiniz için yeni bir meydan okuma anlamına geleceğinden, mutlaka etkisinden emin olmanız gerekir. Ayrıca yeni ve pahalı bakımlar da bu günlerde cildinize fazla gelebilir. Abartılı bakımlar gözenekleri tıkayarak başka cilt hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Bu yüzden krem satın alırken, alışık olduğunuz kremin daha yüksek konsantrasyonlu yoğun içerikli versiyonunu edinebilirsiniz.
> Güneşten korunmayı ihmal etmek:? Kış aylarında manuz kaldığımız güneş, cildiniz üzerinde düşündüğünüzden daha etkili olabilir. Bu yüzden kayak yaparken düzenli olarak güneş kremi kullanmak gerekiyor. Bunun dışında cilt ani ısı değişimlerine ve UV ışınlarına maruz kaldığından her zamankinden daha hassas olacaktır. Uzmanlar, soğuk kış günlerinde en az 15 koruma faktörü kullanmak gerektiğinin altını çiziyor.
>Göz kenarlarına dikkat:? Kış aylarında cilt bakımınıza olduğu kadar, göz çevrenize de özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü bu bölgedeki cilt oldukça hassastır. Değişken kış havası, gözlerin kolayca yaşarmasına neden olurken, göz kenarlarının da kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. ?Dolayısıyla bu bölgenin yoğun içerikli özel bakım ürünlerine ihtiyacı vardır. Cildi kurutan jel ve su içerikli ürünlerden uzak durum, C vitamin ve jojoba yağı içeren ürünler kullanın. 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..