Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Sokağa Çıkanlar Uyarılıyor ya Ayşe Teyze Yanlış Anlamış Korkudan Bakkala Bile Gidememiş

Aslında doğru anlamış ve korkmakta da haklı çünkü siyaset tarafından bal gibi tehdit ediliyoruz. Hayatımda böyle şey görmedim yetkili makamlardan izin alınmak kaydıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkımız yok mu?

Hem böyle meydanlardan tehdit gibi uyarılar yapılır mı? Sokağa çıkarsam kanunlara aykırı bir durum olursa gereğini yaparsın. Ayrıca bu üslup ters etki yapabilir yani sokağa çıkmayın derken aslında sokağa çağırmış olursun çünkü demokrasi korkmaz.

Yani bunu kendi tabanınıza mesaj olarak oylarımızı artıralım diye siyaseten söylüyorsanız tamam da toplantı ve gösteri yürüyüşü anayasal bir haktır ve devlet halkına böyle uyarılarda bulunamaz.

Teröristler malum ülkeyi karıştırmak için her ortamı fırsat biliyorlar Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli bu hassasiyetle ilgili olarak böyle uyarılarda bulunuyorlarsa doğru söylüyorlar, bu, devlet adamlığının sorumlu davranışıdır.

Ancak uyarılar böyle algılanmadı, “her türlü hak arayışı yasak” şeklinde anladık. Böyle bir şey olabilir mi, hangi çağda yaşıyoruz. Yargıya güvenimiz yok. Kurumlara güvenimiz yok. Keza devlet, ama muhalifiz. 5 yıl sandık mı bekleyeceğiz? Hangi konuda rahatsızlığımız olduğunu devletin bilmesi lazım.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..