Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

03 Ocak '08

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Sokak hayvanı portreleri: Serçe ve uykucu kedi

Sokak hayvanı portreleri: Serçe ve uykucu kedi
 

Meraklı serçe ve uykucu kedi


Evrenin dengesini hissettiğiniz anlar oluyordur. İşte bunlardan biri de bana çok sevgili arkadaşım Emine'den geldi. Kendisi www.bashico.com blogumun günlük okuyucularından. Sokak hayvanları bölümünü çok beğendiğini ve hikayeler çok güldüğünü ifade etti. Bu resim de ona internet'ten gelmiş.

Ne zaman ufacık bir serçeyi derin bir uykuya dalmış bir kedi yanında görebilirsiniz ki? Bu resim av avcı ilişkisine sahip hayvanların kendi aralarındaki dengeyi çok güzel bir şekilde anlatıyor. Zaten aslında ihtiyacı yoksa boşuna doğadaki avcılar, avı için enerji harcamaz. Enerjinin korunumu kanunu!

Acaba biz kendi hayatımızda ne kadar dengeliyiz? Etrafımızla ne kadar uyumluyuz?
Arada hadi canım şanstır, yoksa böyle denk gelmezdi dediğimiz anlar aslında evrenin kendi içindeki bütünlüğünün, birliğinin uyumu, bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlar o kadar basit ki, farklı bir gözle bakan kişi anlıyor, farkındalığı artıyor. Farkettiği için de mutlu oluyor.

Ben de bu resmi görünce mutlu oldum. Ne güzel dedim. Bazen bir serçe korkmadan bir sokak kedisinin yanında durabiliyor. Hepimiz hayatımız için bu ufak serçenin cesaretini örnek alabiliriz. Böylece biz de o kısa uyum anında, koca tehlikelere kafa tutabiliriz.
 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..