Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Sokak lambası ya da park

Sokak lambası ya da park
 

Sokağımızda aydınlatma sorunu var. Belediyemizin her konuda verdiği üstün hizmetten memnunuz ancak bu sokak aydınlatması konusunu yıllardır bir sonuca ulaştıramadık. Muhtarlığa yaptığımız bireysel başvurular sonuç vermedi. Çünkü daha bir organize olup, site yöneticisinin önderliğinde belirli sayılarda site sakininin resmi başvurusu bekleniyor. Bu başvuruyu da muhtar belediyeye iletecekmiş. Ancak oturduğumuz sitede bu konuda bir adım atmamız mümkün olmadı. Sitemiz büyük ve bir kaç sokak ortasında kalıyor. Dolayısıyla sokak aydınlatması olmayan bir kaç blok ve burada oturup yılda bir kaç kez hırsızlarla burun buruna gelenler pek önemsenmiyor, diğer rahat yatan blok sakinleri tarafından. Üstelik bu sokağın yani bizim blokların tam karşısında yıkılması beklenen gecekondular var. Biz uğraşıp bu sokağın aydınlatılmasını sağladığımızda, karşı gecekondularda fayda sağlamış olacak...

Her neyse polisin söylediği site yönetimi bu konuda üzerine düşeni yapıp aydınlatmayı sağlamalı ikazı biraz da olsa işe yaradı. Site ortasında otopark ve çocuk parkı olarak kullanılan bölüme büyük bir lamba konuldu. Fakat bu lamba da gün ışığına duyarlı değil de manuel ayarlamalı. Yani saat ileri ya da geri alındığında ortalık zifiri karanlık.

Bahçemiz büyük, çardaklar var. Çocuklar oynayabiliyor bu otopark olarak ayrılan bölümde. Üstelik ışıksız sokağın diğer tarafında oldukça güzel bir çocuk parkı var. Çocuklar kah o parkta, kah bahçede oynuyorlar. Fakat site sakinleri bahçede oynamaya pek sıcak bakmıyor. Çünkü çocuklar gülerek, bağırarak oynamayı tercih ediyorlar. Yani gürültü sakinleri rahatsız ediyor.

Yeni bir park daha yapılsa, belki bir müddet yeniye heves oraya giderler.

O zaman ışıksız sokağın başındaki gecekonduların yanındaki boş alan bu işe çok elverişli. Hem böylece gürültü de gecekondulara yaklaşır. Belki o kondular da yıkılır.

Dolayısıyla imza kampanyası başlatılmış bile. Apartman görevlisi kapıya gelip ''abla şu kağıda bir imza atsana'' diyor. Karşı komşum bakmadan imzayı basmış bile. Mevcut imzaların üstündeki metni okuyorum ve yönetime selam söylüyorum, imzayı atmadan.

''Ne güzel bir birlik oluşturulmuş, ama bu sokak önce aydınlatılsaydı; çünkü park zaten var. Kabul edilme olasılığı biraz düşük'' diyorum.

Biliyorum o park yapılırsa aydınlatma da konulacak. Ama ya kabul edilmezse....

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..