Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

02 Şubat '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası: Asimetrik

Sokak Modası: Asimetrik
 

Bir yandan uzun, bir yan hep kısa. Kış günü bir taraftan kıyafetleri uzatıyor, bir diğer yandan da kısaltmadan edemiyoruz. Asimetrik bir düzen tüm kıyafetleri ele geçirmeden hemen önce hızlı ilerliyor. Bu kez adımlar telaşlı, kışı ucundan yakalayan asimetrik kesim bahar için biraz daha kararlı! 
Her sezon mutlaka bir kıyafetin bir yerlerine uğramadan atlamayan asimetrik durumlar, dört bir yana yayılmak için artık havanın ısınmasını beklemiyor. Tek omuz detayları bir tarafın ağır basması ile bir omuzu açıkta bırakan dökümlü kazaklarla kendini gösterirken, bir kolu hiç olmayan ilginç tasarımlarda gözlerimizin biraz açılmasını sağlıyor. Önden kısa başlayıp, arkası uzayan kazaklara karşı açığa çıkan aşinalık, tek kolu olmayan uzun kazaklar karşısında söylenecek kelimeleri de çoğaltıyor. Tabii ki gün geçtikçe büyüyen, yayılan ve adımları sokak modası ile boyayan asimetrik kesim sadece kol, omuz detayı ile de kalmıyor. Kesilen bir jean pantolonun paçasından tutup detayları aşağıya çekiyor, bir yanı uzun tuniklerle yarım göbek dekoltesi vermeyi de ihmal etmiyor. Kış trendleri soğuk havayı kimi zaman paçadan, kimi zamanda göbekten alıyor. Omuz ve kol detayları hiç geri kalır mı? 

Sokak Modası

Asimetrik Kazak

İlk bakışta anormal bir görünüm gibi gelen, alışılmadık, unutulmuş tek kollu kesimi bir anda hem de kış aylarında görmek biraz şaşırtıcı gelebilir. Bu uzun sürmeyecek bir etkiyi de beraberinde getirecektir. Gündelik kombininize salaş, farklı ve şık bir hava katmak için tercih edebilirsiniz. Tabii ki kapalı alanları kapsayan bir tavsiyedir. 

sokak modası

Kesik Paça

Yırtık ve kırpılmış görünüm kış aylarında gelişi güzel kesilen pantolon paçalarını tetikledi. Sokak modasının asimetrik tarafına gönderme yapmak için paçalarınızı buna göre kesebilirsiniz. Hatta bol ve yarım ispanyol paça kesimlerde arka kısmı uzun bırakmak topuk boyunu gizlemeye de yarayacaktır. 

sokak modası

Çok Katlı Asimetrik

Pantolon üzerine tercih edilen elbiseler, geceliklerin içerisine giyilen bluzlardan sonra tek omuz bir elbiseyi jile misali değerlendirip tona ton bir kombin oluşturma fikri çokta ilginç bir durumu temsil etmiyor. Özgün bir kombin oluşturmak isteyenlere duyurulur!

sokak modası

Şık Kombin Hikayesi

Salaş, dağınık, özverisiz ama cool stiller kış mevsiminin popüler tercihleri arasında. Tabii ki şıklık hiçbir zaman unutulmayarak. Asimetrik bluzlarla şık bir kombin yaratmak da oldukça kolay. Üstelik doğru parçalarla daha uzun gözükmek de pekala mümkün! Sivri burun ayakkabı, yüksek bel kesimli pantolon, kısalan bir vurgu ve uzayan yumuşak bir geçiş...

sokak modası

Tek Omuz

İki sezondur omuzlar açıktaydı. Şimdi yeni sezonla beraber bir tanesini kapatmanız yeterli. Salaş ve daima cool bir stil arayışındaysanız bir omzunuz düşük dolaşmaya alışmalısınız...

sokak modasısokak modasısokak modası

Sokak modası ve kombin önerilerime göz atmak için www.modaviki.com blog adresime de beklerim!

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..