Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

16 Mart '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası: Fırfır

Sokak Modası: Fırfır
 

Mart ayı serin yüzünü göstermeye başladığına göre artık sıcak günler çok yakında! İlkbaharın kazma kürek yaktıran havasından bir adım öteye ilerleyip, ılık günlere yavaş yavaş hazırlanın. Katmanlardan bir nebze olsun kurtulup, hafifliğe yönelmeden hemen önce yine başka bir kat kat modası bizi kapıda karşılıyor. Bu sefer ki daha naif, üstelik geçtiğimiz sezonda da tanıdık: Fırfırlar. Bluz, elbise, gömlek, geriye kalan ve hatta aklınıza ne gelirse mutlaka fırfır ayrıntısını üzerinde barındırıyor. Hafifleyen katman olarak yeni sezonda üzerimize yapışma garantisini şimdiden veriyor.

Hareketli Kombinler

Tekdüzelikten sıyrılıp, enerjik ve dinamik bir görünüm kazanmanın tam zamanı! Üst üste giyilen kıyafetlerin ağırlığı yakında üzerimizden kalkacak ve dört bir yanı fırfır ayrıntısının o hareketli görünümünün hakimiyeti saracak. Fırfırlar bohem tarzın salaş tarafından yakalayıp, viktoryen akımının zarif taraflarına kadar yelken açıyor. Sokak modası katmanlı görünümün daha hafif tarafıyla yüzleşiyor!

Fırfırlı Gömlek

Beyaz bir gömleğin ilk olarak gözde canlanması klasik bir siluetin yansımasını çağrıştırsa bile tüm ezberleri bir kenara bırakmanın tam zamanı. Adeta elbiseden bozulmuş, asimetrik kesilmiş ve katmanlarla hava katılmış uzun fırfırlı gömlekler sokağın ritmine hareket katıyor. Tunik edası, klasik yakası ile dar pantolonlarla sizi bu harekete çağırıyor. Kısasının da makbul olduğu fırfırlı gömlekleri ofis kombinleri için rahatlıkla değerlendirebilir, ayakkabı seçiminde özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Sokak modası fırfır

Yeni Sezon Yeni Etek

Mini, midi, uzun fark etmiyor, yeni sezonda etek uçlarına mutlaka fırfırlar ekleniyor. Baharın ilk günlerini midi etek kazak ikilisi ile geçiştirirken, aynı zamanda da her an her yere ve üstelik her şeye hazırlıklı olabilirsiniz.

Sokak modası fırfır

Şefaf ve Sade

İçi dışı bir olmak sokak modasının iddiasını arttırıyor. Bir nebze merak uyandıran ve şefaf görünümü var ile yok arasında gelgite uğratan seçimler, feminenliğin seksi ve çarpıcılığını bir kademe yükseğe taşıyor. Gündelik kombinlerinize şık bir noktayı koymadan hemen önce jean pantolonlara şans verin.

Sokak modası fırfır

İllaki Fırfırlı Elbise

Geçtiğimiz sezondan yadigar fırfırlı elbise modelleri yine ve yeniden yeni sezonda bizimle. Yine ama yeni seçimleri ile yelpazesini genişleten fırfırlı elbiseler günden geceye de yayılıyor ve bu genişleme kombin alternatifine de adeta bir ışık oluyor.

Sokak modası fırfır

Bir İnce Ceket

Hava sıcak bile olsa henüz ceketler üzerimizden eksik olmuyor tabii ki. Bu destek kendini fırfır ayrıntısı ile daha da sağlama alıyor. Sportif görünümü klasik ceketlerle şıklığa ulaştırabilirsiniz. Dolabınızda varlığını bile unuttuğunuz ceketlere fırfır ayrıntısını da rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Sokak modası fırfır

Abartıya Kaçmalı mı?

Konu fırfır olunca kombinler kendini abartıya boğmanın eşiğine getiriyor. Bir yandan omuzlar, diğer taraftan insanın göğüsü kabarıyor. Konu bu sezona gelip fırfıra takılınca pantolonlarda nasibini alıyor. Alıyor almasına ama hem üstte hem de altta bu ayrıntıya yer vermek biraz fazla oluyor.

Sokak modası fırfır

Sokak modası ve bitip tükenmeyen sezon trendlerine dair yazılarım için blog adresim -modaviki- 'ye de beklerim.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..