Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

18 Şubat '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası: Japon Style

Sokak Modası: Japon Style
 

Uzakdoğu’nun eşsiz tasarımları İlkbahar Yaz sezonunda belirgin bir atakla öne çıkıyor. Hatırlayanlar bilir, geçen sezonda kimono modellerinin plajlardan sokak modası içerisine sızması çok sürmemişti. Kimono modelleri caddeler renklenirken, günlük kombinlerle de salaşlığın şık görüntüsüyle harmanlandı. Yeni sezonda Japon stil kategorisi daha da hareketli; kimonolar, obi kemerler ve daha neler neler?

Kimono Trençkot/ Palto

Baharın o hafif serin, çok güneşli ve yer yer yağmurlu havasına pek güven olmuyor. Kimono palto modelleri de bu güvensizlik için biçilmiş bir kaftan adeta. Hafif ve tiril tiril kumaşları üşüme ve sıcak basma arasındaki o ince çizgi için tasarlanmış. Yaz trençkotu olarak da bilinen bu paltolar hemen hemen tüm stillerin tamamlayıcısı olacak. Düz renklerin öncülüğünde; krem, bebek mavisi, pudra pembesi, lacivert ve beyazın tonları ile hakimiyet, çoktan ele almış gibi görünüyor. Baharın ilk demlerinde ve yaz mevsiminin son dönemleri için aradığınız o ince ceketlerin yerine kimono trençkotları koyabilirsiniz. 2015 yılının başından beri büyük beden, oversized kesimler, uzun ceketler, maksi paltolar moda. İşte bu kısım arayışlara da yine kimonodan biçilmiş, paltodan bozulmuş bu ceketler kullanılabilir. 

Süet Dokunuş

Yeni sezonda birçok marka süete geniş bir yer yer ayırdı. Süet denildiğinde derinin iddialı duruşu olmadan olmaz. Tabii hal böyle olunca kimonolarda da süet ayrıntısına rastlamak pek şaşırtıcı değil. Kemerlerinin deri ayrıntısı da göz doldurucu bir detayı oluşturmayı üstlenmiş. 2015 trend renklerinden kırmızının iddialı tonu ile yeşilin tok tonları büyüleyici bir havaya sahip. Sadece iki renk yok tabii ki. Camel, bej, sarı tonlarına da rastlamak mümkün. Süet olarak tasarlanan, kimono görüntüsünü andıran duruşu, onları yelek kategorisine daha çok yaklaştırmış. Süet yelekler günlük stillerin şık seçimleri arasında boy göstermeyi bekliyor. 

Obi Kemer

2015 sezonunun aksesuar trendlerinde kemer, kuşak modellerine de yer verilmiş. Kalın kemerlerin kuşak edası, obilerin gündeme gelmesini sağlamış adeta. Japon stili denildiğinde obisiz olmaz, bu sezon dışarı kemersiz çıkılmaz!

Ceketlerin, bluzların, elbiselerin, pantolonların kısacası aklınıza gelen tüm kıyafetlerin üzerine obiler yerleşiyor. Ceketlere kimono havası verirken, elbise ve pantolonlarda bacak boyunu uzatan bir ayrıntıyı gözler önüne seriyor. Bluzlarda da farklı bir kesime dikkat çekerek, bel kıvrımlarımlarının ön plana çıkması ile çok daha ince ve zarif bir görünüm ortaya çıkartıyor.

Renklerin İçinden, Sokağın İçinden

Mevsimlerden bohemden rol çalma, 70’lere dokundurma zamanı. Baharın kısa tanımıyla ne giyileceğini bulmak zor. İşte tüm mesele de bu! Hava durumu kaos ortamını ve kararsızlıkları bir kenara fırlatıp, bir an önce kimonolar giyilsin. 

Podyum Durağı

Soyut grafikler, çiçek motifler, etnik desenler kimonolara hayat veriyor. Ünlü markaların yeni kreasyonları farklı konseptler üzerinde yoğunlaşıp, Japon sanatına bir kez daha hayat vermiş. Küllerinden daha da sağlam bir şekilde doğan bu akım, daha çok konuşulacağa benziyor. 

Sokak modasıyla ilgili diğer görüşlerimi buradan da takip edebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..