Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

24 Haziran '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modası: Shift Elbise

Sokak Modası: Shift Elbise
 

Moda yine aslında hiç eskimediğini ve hep bir yerlerden eskiyi günümüze uyarladığını gösteriyor. Hatta bunu zaman zaman gözümüze sokuyor. İşte karşımızda shift elbise modelleri: Sadelikleri, düz kesimi, renklerin cıvıltısını öne çıkarışı, yaz ayının tarz kurtaran tarafıyla yeniden sokaklarda salınıyor. Tişörtten bozulmuş hali ve basit kesimini küçümsemek büyük bir hata. Hafife almak ise daha büyük bir hatanın da cabası... İstediği zaman ciddi, istediğinde de samimi bir poz veren shift elbiseler ikili oynamayı seviyor. Dileyene sert ve bir o kadar resmi yüzünü, isteyene ise spor ve salaş görüntüsünü bahşediyor. Siz nasıl alırdınız?

Sokak modası basit, salaş, olağan ve çaba sarf edilmemiş şıklığı iyice diline doladı. Bu yüzden de artık basit düşünmek ve çabasız giyinmek gerekiyor. Gerektiği dozda üzerinize geçen bu görünümü de shift elbise modelleri ile yakalayabilir ve her an her yere hazırlıklı olabilirsiniz. 

Kolaya Kaçma Planı

Çok fazla aklınızı yormayın! Kolaylık her zaman için günlük stillerde aranan ve de taranan bir özelliği oluşturur. Beyaz shift elbise de tamamen arananın karşılığını vermeye hazırdır. Sadeliğin her daim kazandığı, beyazın ise özellikle yaz mevsimi için ideal duruşu kolay ama bir o kadar da tarz olmanın kestirme yolunu tarif ediyor. Buyurun bu taraftan;

shift-elbise-beyaz-

Bohemden Caymak Olmaz

70'lere gönderilen selamların ardı arkası kesilmiyor. Bu sıralar sokak stilleri üzerinde hep bir hatırlama,  anıları ana çevirme var. Bahsi geçen yıl 70'ler olunca bohem bir tarzı es geçmek çıldırmak demek. 60'ların vazgeçilmez ikonu haline gelen shift elbiselere etnik desenler ekleyebilir ve stilinize biraz özgür, biraz da salaşlık katabilirsiniz.

Sokak modası bohem elbise

Çizgisel Olaylar

Çizgili akımı hala daha sokaklardan elini eteğini çekmiş değil. Yatay ve dikey ilerleyen çizgiler elbiselerde de farklı duruşunu hemen belli etmeye hazır. İsteyene spor, dileyene de sofistik bir tarzın karşılığını verebilir. Üstelik kararlı ve gerektiği kadar...

sokak modası shift elbise

Tekdüze Zariflik

Her zaman beğenilen olmak için biraz siyah ve biraz da mini bir elbiseye ihtiyacınız vardır. Siyahın hiçbir zaman değişmeyen çekici ışıltısı tarzınızın efekti olabilecek düzeydedir ve plansız gelişmelere de birebirdir. 

Sokak modası shift elbise

Jean'lerin Gücü Adına

Herhangi bir zaman dilimine ait olmayan denim kumaşlar shift elbise modellerini de sarıyor. Hem spora kaçmak hem de yeterli ölçüde şık olmanın tek şıkkı bu seçimle üzerinize giyilebiliyor. Baştan aşağıya ve tek parça denim sokağın ritmini biraz daha coşturuyor. 

sokak modası kot elbise

Sokak modası, trendler ve stil önerilerimi blogum - modaviki - üzerinden de inceleyebilirsiniz.  
Ayrıca gündemde olan konu " Sokak Modası: Shift Elbise " yazımı tıklayarak daha fazla stil fotoğrafına ulaşabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..