Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

21 Şubat '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Modasından 7 Trend Çağrısı

Sokak Modasından 7 Trend Çağrısı
 

Moda trendleri her sezon yenilenerek kendini sokaklara atıyor. Pantolonlar zaman zaman bollaşıp, zaman zaman da bacakları sarmalıyor. Tıpkı omuzların düşüp, kalkması veya eteklerin yerlere uzaması gibi...
Değişen zaman, değişen mevsimler ve hep şekilden şekle, renkten renge giren kıyafetler. Zaman akışkanlığından bir şey kaybetmeden ilerlerken, mevsimler ve kıyafetlerde kendilerini birbir yeniliyor.

Uzun bir zamandır geçmişten ilham alan moda kendini anlık, ana uygun olarak durmadan yenilemeye devam ediyor. Trendler birer birer sokak modasına eklendikçe, gardıroplara ve oradan kombinlere bırakıyor kendini.

Şimdi neler moda? Neler giymeli? Daha neler neler?

Sokağa Uydur Modayı Takip Et

Hava soğuk, mevsim bahardan çalma, soğuktan bozma kış... Kıyafetler üst üste, yamalı, armalı, kısa ve kesik paçalı. Üst katmanların kolları uzun, fırfır detaylı ve gösterişli iken alt katmanlar sade, kesik, sökük. İki zıt, iki farklı seçim ve çoklu kombin alternatifleri. Neyi nasıl giymeli? Jean pantolon kombinleri, armalı ceketler, sokak modası çoklu katman davası ve bitip tükenmeyen lüks bohemin cakası... 

Kendin Yap Kendin Tak

Patchwork modası yırtık kotları yamalarken, arma ile renklenen kıyafetler piyasaya çıkmaya başladı. Pantolonlar, etekler derken aklınıza gelen tüm ceket modelleri için farklı ve renkli armaları yapıştırabilirsiniz. Salaş ve bir o kadar hareketli kombinler oluşturabilir, böylelikle günlük stilinize eğlenceli bir görünüm serpiştirebilirsiniz.

Sokak Modası Trendleri

Girlfriend Jean Yeniden

Boyfriend ve mom jeans trendinden sonra şimdi sıra girlfriend pantolonlarda! Ayak bileğini açıkta bırakan kısa paçaları, kalçaları kavrayan kalıbı ve yüksek beli ile sadece kış değil yaz ve ilkbahar içinde üstümüzden çıkmayacak gibi duruyor. Soğuk hava etkisinde botla, sıcak havada ise her türlü ayakkabı modeli ile giyilebilir. Kısa paçaların bacakların boyunu kesme ihtimali yüksek olduğundan riske girmek istemeyenler sivri burunları ayaklarına geçirebilir.

Sokak Modası Trendleri

Jile Elbise Çılgınlığı

Her an her yerde ve her şeye hazırlıklı olmak artık jile elbiselerle mümkün. Boğazlı kazak, gömlek ve hatta crop top bluzlarla kombinlenen jile elbiseler adete bir önlük vazifesinde. Şık bir stil için, salaş ve cool bir tarz yakalamak için değerlendirilebilir. 

Sokak Modası Trendleri

Mutlaka Fırfır

Şimdilik gömlek kollarına ilişen fırfır, ilkbahar trendleri ile eteklere ve elbiselere geçeceğe benziyor. Gösterişli ve kabarık bir görünümü kesinleştiren fırfırlı kollar heybetli ve şık bir duruş vadediyor. 

Sokak Modası Trendleri

Uzun Elbiseler

Uzun uzun anlatılmasa da yaşanacak bir konu olan uzun elbise, çizmeler ve oversized kabanlarla salaş bir şıklığın habercisi. Sokak modası trendlerinde ise mevsimden mevsime bulaşan bir etkiye sahip. Bohemin salaş halini temsil eden uzun elbiselerin zamansız trendler arasında da yeri her zaman belli.

Sokak Modası Trendleri

Zarif Bohem

Umursamaz, özgür, daima dağınık bohem lüks ile bağdaştırıldığından beri şık ve artık zarif denilebilecek düzeye varıyor. Süet ve püsküller sokağın şık tarafına kuruluyor.

Sokak Modası Trendleri

Sokak modası trendlerini inceleyen blog adresim modaviki.com 'a da uğramayı ihmal etmeyin.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..