Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak modasını fötr şapkalar ele geçirdi!

Sokak modasını fötr şapkalar ele geçirdi!
 

Fötr şapkayla yapılan kombinler...

1882 yılında, Victorien Sardou’nun bir oyununda baş kahraman tarafından takılan fötr şapka, 20 yy. kadar uzanan inişli çıkışlı bir hikayeye sahip.O dönemlerde başı soğuktan korumaya yarayan ve katlanabilme özelliğiyle beyler tarafından çok tercih edilen fötr şapka, daha sonraları inişe geçerek popüleritesini yitirmişti.

1940'lara ulaştığında ise yükselişe geçerek, Amerikan filmlerinde rol alan gangster, dedektif ve kötü adamların başlıca aksesurları arasına girmişti. 1950'lerin sonlarına doğru popüleritesi tekrar düşmeye başlayan fötr şapkalar, 1980'li yıllarda Michael Jackson’ın bu şapkaları sahne şovlarına taşımasıyla, herkes tarafından benimsenmiş ve sokak modasındaki yerini yavaş yavaş almaya başlamıştı.

Tarihte fötr şapka

Günümüzde ise bu şapkalar önemli bir stil parçası olmaya ve sadece beyler tarafından değil, bayanlar tarafından da oldukça sık kullanılan bir aksesuar haline gelmeye başladı. Böylece fötr şapkalar sokak modasını da ele geçirdi.

 

Her türlü giyim tarzına uyarlayabildiğimiz fötr şapkalarlamaskülen bir stile de, feminen bir duruşa da sahip olabilirsiniz. Fötr şapkanın doğasından gelen maskülenlik, zarif kumaşlar ve ince topuklularla birleştiğinde harika bir tezatlık yakalayabilirsiniz. Ayrıca deri parçalarla ve oxford ayakkabılarla kullanıldığında, maskülen stilinizi biraz daha pekiştirmiş olabilirsiniz.

Siyah ve kahve tonlarına çok rastladığımız fötr şapkaların renkli olanları da artık üretiliyor. Stilinize renk katacak parça olarak pembe bir fötr şapka tercihi yapmaya ne dersiniz? Trençkotlar da fötr şapkalarla uyum konusunda oldukça başarılı. Bu tarz kombinlere de sokak stilinizde yer verebilirsiniz.

Son dönemde, sokak modasını etkisi altına alan fötr şapkalar ve fötr şapkalarla yapılan kombinlere örnekler aşağıda sizlerle buluşmayı bekliyor. İlham alınası bu kombinleri inceledikten sonra, gardırobunuzda bu şapkalara mutlaka yer açacağınızı düşünüyorum. 

Farklı şapkalı kombinler görmek istiyorsanız "Sokak modasını fötr şapkalar ele geçirdi" yazısına tıklayabilirsiniz. 

Trendler ve güncek moda haberleriyle ilgili yazılarıma "Pimood"tan ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..