Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak modasının en gözde Aksesuarı: Choker Kolye

Sokak modasının en gözde Aksesuarı: Choker Kolye
 

90'lı yılların "tasma kolye"si bugünün en çok talep göreni...

Son dönemin popüleri, bayanların en havalı aksesuarları chokerlar yani tasma kolyeler, yaz aylarına damgasını vurdu. Sıra kış mevsiminde! Bakalım choker kolye kışında aynı popülerliğini devam ettirecek mi?
Aslında hayatımıza 90'lı yıllarda giren bu trend, yıllar geçtikten sonra, eskiye dönüş akımıyla birlikte yine gündemimize düştü. Farklı halleriyle bayanların boynunu süsleyen bu şık aksesuar, seçimini sadelikten yana yapan bayanların da, ışıl ışıl bir görüntüye bürünmek isteyenlerin de imdadına yetişiyor. Yani bu aksesuar pek çok stile ayak uydurmakla kalmıyor, tüm dikkatleri daha ilk anda üzerine çekiyor. Nasıl mı?

Hadi sokak modasına bir bakalım ve tasma kolyeleri ne şekilde kombinlere katabiliriz, görelim.

Siyah kombini siyah choker kolyeyle vurgulamak!

Gündelik hayatta rahatça kullanabildiğiniz, siyahın etkisini sonuna kadar hissettiğiniz kombininizi yine siyah, bant şeklinde, kadife ya da nubuktan tasarlanmış bir choker kolyeyle güçlendirebilirsiniz. Sonuç da oldukça sade ve zarif olacaktır.

RESİM - 1

Gecenin ışıltısına biraz daha ışıltı katmak sizin elinizde!

Gece kıyafetlerinin en özel tamamlayıcılarından biri ışıltılı bir tasma kolye olabilir. Özellikle V yakalı ya da straplez kesim kıyafetlerle çok güzel duran bu aksesuar, gece kombinleri için biraz daha gösterişli modellerden seçilebilir. Örneğin, taşlarla bezeli choker kolye zarif boynunuzu daha da zarif gösterirken, tüm görüntünüze ekstra ışıltı katacaktır.

RESİM - 2

Kat kat takıp takıştırmakta ne gibi bir yanlış olabilir? :)

Layering yani kat kat giyinmek, sokak modasının en sevilen stillerindense, kat kat takıştırmak da en popülerlerinden bir diğeri. Chokerların ve zincirlerin yer aldığı bir kolye kombinasyonu sade stilinize hareket katarken, stilinizle fark yaratmanıza da olanak sağlayacaktır.

RESİM - 3

Siyah bir ipi boynuna dolamaya ne dersin?

Farklı halleriyle karşımıza çıkan choker kolye derken bunu kastettim aslında. :) Alıştığımız tasma kolyelerden farklı bir görüntüye sahip olan ip şeklindeki chokerlarla da ayrı bir hava yakalayabilirsiniz. Deri, ip ya da ince nubuktan yapabildiğiniz bu tarz chokerları gündelik stilinizde, basic kombinlerinizle rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

RESİM - 4

Gold bir choker kolye ile gündelik stilinizi şıklaştırmak!

Altın aksesuarlarla stilinizi şıklaştırmayı seviyorsanız, bunu kolaylıkla altın bir tasma kolye ile de yapabilirsiniz. Spor tarzınıza bambaşka bir hava katacak bu kolyelerle aynı zamanda "çabasız şık" bir stile de kavuşabilirsiniz.

RESİM - 5

Choker kolyelerle yapılan stiller bunlarla da sınırlı değil. Hadi aşağıdaki görsellere de bir göz atın. Farklı trendler ve stil önerileri ile ilgili yazılarıma blogum "PIMOOD"dan ulaşabilirsiniz.

RESİMLER

 

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..