Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

09 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Stilleri: Ayakkabı mı Terlik mi?

Sokak Stilleri: Ayakkabı mı Terlik mi?
 

Günü, her anı ve bunları yaşayan kendinizi taşıyan ayaklar, ayakların tek dayanağı ayakkabılar... Tazın hangi yöne doğru ilerlediği, günü nasıl geçireceğinize karar veren pabuçlar...  Herkes gibi güne başlarken aslında hep seçenekleri doldurmakla geçiyor zaman. Ne giyeyim sorusu aslında bundan sonra gelecek şıkları da belirliyor. Bunun altına bu, şununla şu derken, seyir halindeki bir otomobilin otomatik olarak vites değiştirme refleksi gibi ayakkabı seçimi. Şu ve bu kombinin tamamlayıcısı, otomatiğe alınmış ve tamamen içgüdüsel olarak verilen bir cevap, tarzların altını çizen bir eğilim ve en önemlisi de sağlam bir şekilde sizi taşıyan... Kimi zaman tüm gün rahat etmenizi sağlayan, bazen de bir kutunun içerisine sıkışmış kalmış gibi hissetmenize neden olan ayakkabılar... Topuklu, topuksuz, spor ve şık pabuçlar… Sokak modasının hareket halindeki trendleri…

Ayakkabı betimlemek uçsuz bucaksız gibi gözüken bir manzarayla eşdeğer adeta. Günü kurtarmanıza ya da güne esir olmanıza neden olan çifter çifter ayakkabılarınız... Her sezon bir başka rüzgarı estiren, sokakların renginin değişmesini sağlayan modeller. 2015 trendleri ile de yine yeniden kasıp kavurmak için tetikteler; fakat artık özellikle bu sezon yalnız değiller! Tahmin ettiniz mi bilinmez ama terlik modası artık üstü kapalı bir konu olmaktan çıktı. Günlük hayatın spor yanlarından taşan terlikler, artık her yere gitmeye ve her ayağa girmeye başlayacaklar. Tabii havalar biraz ısındığında… Peki, terlik mi ayakkabı mı giymeli? Neyi nerede nasıl seçmeli?

Spor Ayakkabı Modelleri

Rahatlık nedir diye bir soru sorulsa spor ayakkabıları hemen bir adım öne çıkabilir. Üstelik artık iş yerinde, ofiste, günlük, her an her yere gidebilme durumları ve en önemlisi altı üstü çizilen çabasız şıklığın eforsuz bir şekilde ortaya çıkarmak için spor ayakkabıları kullanılıyor. Sezonunda da en kurtarıcısı parçası oluyor...

2015 Ayakkabı Modası

Dolgu Topuk

Bu sezon dolgu topuklar ikiye ayrılıyor; platform, flatform. Platform topuk bilindiği gibi topuktan ayak tabanına doğru bir dik yokuşu temsil ediyor. Flatform topuk ise düz şekilde gelen platformlar için kullanılan bir tabir. Alışılmadık bir görünüm ama dolgu platformlardan bile daha rahat.

2015 Ayakkabı Modası

Bantlı Ayakkabılar

Sezonun bir diğer vazgeçilmezi de yine her sene alışılagelmiş bir görünüme dikkat çekiyor. Bantlı ayakkabı modelleri farklı topuk seçimleri ile gece gündüz her an ayakları sarmalıyor. Şık ve zarif görünümleri de aslında her kombinin vazgeçilmezi olabilecek düzeyde.

2015 Ayakkabı Modası

Dekolte Ayakkabı

Bu tanım aslında yeni sezonla beraber sokak modası içerisine yayılan bir akım. Dekoltenin farklı hallerini 2015 yılında epeyce görmeye devam edeceğiz. Farklılıkları ayakkabılara da taşıran bu moda, şıklığın ağır bastığı bir duruşu tetikliyor.

2015 Ayakkabı Modası

Maskülen Tarz

Yılın başından beri feminenliği geçen maskülen tavır artık sokak stillerinde çok fazla gözlemlenen bir durum. Oxford ayakkabılar bunu daha da ateşliyor. Bahar modasında androjen etkinin çokluğuna şahit olmak keyifli olacağa benziyor.

2015 Ayakkabı Modası

Terliklerin Nerede?

2015 yaz modası rahatlığı terlik modelleri ile arttırıyor. Telaşsız, spor ve üstelik oldukça zarif terlikler yazı ele geçiriyor. Bantlı, parmak arası, ayakkabıdan bozma ve birçok farklı çeşitle ayakkabıların hakimiyetlerini dama doğru yollamaya hazırlanıyor. Etkili, şık, renkli ve  bir o kadar sade olmayı başarabilen terlikler, birçok tabuyu da yıkacağa benziyor. Havalar ısınmadan daha fazla rahatlık için geri saymaya başlayalım, ne dersiniz?

2015 Ayakkabı Terlik Modası

Trendler ve sokak modasına dair diğer görüşlerim modaviki 'de okunmayı bekliyor. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..