Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

03 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sokak Stilleri: İlle de Denim

Sokak Stilleri: İlle de Denim
 

Kot kumaş hayatın dört bir tarafına yayılıyor; pantolondan elbiseye, etekten şorta ve ceketten gömleğe… Durmadan Jean giyebileceğimiz bir İlkbahar ve Yaz mevsimi geldi çattı. Hava olmadığı kadar aydınlık, gökyüzünde Nisan ayının pamuk tarlaları ve git gide uzayan günler… Saatler bir saat ileri alındığından beri aslında bir saat geriydi tekrarlaması yavaş yavaş unutulmaya başlamışken, sıcağın o tatlı aydınlığına adapte olmaya başlıyoruz. Tabii sabahları biraz miskinleşerek uyanmayı saymazsak… Bahar yorgunluğu ile baş etmek adına biraz daha rahat giyinmek gerekiyor. Jean kombinleri için aslında miskin olmaya da gerek yok; çünkü konu kot oldu mu bahaneler hiç tükenmez. Üstelik artık “denim on denim” akımıyla baştan aşağıya Jean’lere bulanmak sokak modası trendlerinde baş sıralarda. Mavinin koyudan açığa doğru giderken griye de uğramasını anlatan bir masalın başkahramanı olmaya hazır mısınız?

Jean Pantolon

Uzun uzun anlatılsa belki de sonsuza kadar bitmeyen bir konu kot pantolon. Farklı kesimlere, apayrı ve birbirinden değişik kalıplara sahip. Her an her yere ve her zaman için hazır olabileceğiniz türden. Günlük hayattan ofiste Jean kavramına kadar yayılan, yayıldıkça uzayan, uzadıkça da tekrarlanan bir kolaylık. Her bedene başka bir kalıpla hitap edecek kadar düşünceli. Konu Jean pantolon olunca her yıl yinelenen bir modaya şahit olmak pek şaşılacak bir mevzu değil. Yinelendikçe farklı modellerin popüler olması değişimi simgeliyor. 2015 Jean pantolon modasında pek çok farklı kesimi bir arada görüyoruz. Skinny ile dar ve şık olurken, erkek arkadaş (boyfriend) Jean ile salaşlığı ele alıyoruz. Boru paça da arkadan yetişiyor ve durmadan bir Jean pantolon giyme isteğiyle baş başa kalıyoruz.

ss15 denim

Jean Gömlek

Kimisi için tek başına her kombinin starı, kimisi için ise hem gömlek hem ceket formunda… Her ne olursa olsun kot gömlekler sokak stilleri içerisinde şık bir çizgide yer alıyor. Günlük kombinlerin kolaya kaçan ama her daim şık bir duruşu temsil eden bir havası var kot gömlek modellerinin. SS15 trendleri denildiğinde çarpıcı mavinin tonları ve grinin nötrlüğü ile hayatımıza giriyor; hiç çıkmasa iyidir.

ss15 denim

Jean Tulum

Senenin nostaljik hareketi olarak gösterilebilir tulumlar. Askılı, uzun kollu, şortlu, İspanyol ve boru paçalı, beli lastikli, düğmeli, kuşaklı… Jean tulum denildiğinde Jean pantolonlar kadar uzun bir liste sıralanıyor gözler önüne. Bohem stillere dikkat çeken, yeri geldiğinde şık bir tarzı meydana çıkaran tulumlarla bu yaz sezonu biraz daha neşeli...

ss15 denim

Jean Etek

Yazın sıcağı denildi mi etekler imdada yetişir. 2015 sokak modası trendleri kot eteklerin önden düğmeli görünümlerine dikkat çekiyor. Yırtmacında popüler olduğu bu sezon birkaç düğmeyi açıkta bırakarak bu popülerliğe dahil olunabilir. Bir taşla iki kuş vurmak buna denir.

ss15 denim

Jean Elbise

Her daim zarifliğe dikkat çeken bir detay varsa o da elbise modellerinden geliyor. Kot elbise modelleri hem spor hem şık bir duruş arayanlar için birebir. 70’ler modasının bağrından kopup gelmiş ve bir o kadar günümüz modası için modernleştirilmiş  Jean elbiseler, çabasız şıklık arayanları bekliyor.

ss15 denim

Jean Ceket

Sene başından her an karşımıza oversized modası çıkıyor. Büyük beden ve bol kıyafetler stillere salaşlık kazandırırken, tercihlerinde bu yönde ilerlemesine neden oldu. Oversized kazaklar, elbiseler, gömlekler derken ceket modelleri de payına düşeni aldı. Kot ceketler de 90’ları anımsatan kalıplar ve dar kısa ceketler gündemde.

ss15 denim

Jean Şort

Her güne ayrı şort, her şorta ayrı renk ve ayrıntı… Mevsim yaz ise şortsuz olmuyor. 2015 yılında da moda şortların bellerini biraz daha yukarı çekilmişe benziyor. Bu sene yüksek bel şortlarla sadece spor bir stil yerine istediğiniz tarzı yansıtabilirsiniz.

ss15 denim

Sokak modası trendlerine dair diğer görüşlerim modaviki 'de...

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..