Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Sokakta şenlik var...

Sokakta şenlik var...
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları öğrencileri ile Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü Fener Balat'tan projesinin finali sokakta gerçekleşecek.

Altı ay boyunca Balat'lı çocuklar üniversiteli abla ve ağabeylerinin rehberliğinde müzeleri gezdi; sinema ve tiyatroya gitti; müzikal izleyip, gördüklerini, yaşadıklarını, semtlerinin sorunlarını ve taleplerini, semt sakinlerinin öykülerini anlattığı “Çocuktan Al Haberi” isimli gazeteyi hazırladı. Şimdi de sezonu eğlenerek bitirmek amacıyla, oynadıkları sokaklarında “Sokaktan Al Haberi” şenliği düzenliyorlar.

Fener Balatlı çocukların yaptıkları çalışmalarla yaşadıkları yeri ve İstanbul’u nasıl gördüklerini daha fazla kişiye ulaştırmak ve tarihi yarımadadaki iyi kötü bütün değişimlere Fener-Balat sakinlerinden çevre halka farkındalığını sağlamak amacıyla, 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 12.00–17.00 arasında Tahta Minare Mahalle Yıldırım Caddesi’nde Fener'de şenlik gerçekleşecek. Heykel, el işi ve oyun atölyeleri; liseli hip-hopçuların gösterileri; Sulukule Gönüllüleri Derneği ritim atölyesi çocuk grubunun müzik ziyafeti; çocuk korosunun şarkıları; jonglör gösterileri de olacak.

 
Toplam blog
: 55
: 555
Kayıt tarihi
: 07.06.06
 
 

Web editörü. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezunu. TV kanallarında yap..