Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '18

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Söke Çayı ve Bizi Sevindiren Bir Müjde

Söke  Çayı  ve   Bizi  Sevindiren  Bir  Müjde
 

Çaylar, dereler, göl veya ırmaklar bir yerin havasını değiştiren birer doğa ve güzellik simgesidir. Bunları korumak, ıslah etmek o yeri idare edenlerin görevidir. İçinde yaşayan insanlar da bu konuda katkı ve yardımları olur.

Söke Çayı Söke’nin sorunlarından biridir. Yanılmıyorsam eski Kaymakam ve Belediye Başkanlarımızdan rahmetli Halil Kanal döneminde Söke Çayı üstündeki dükkânlar yapılmıştı. O günün şartları içinde üzerinde dükkânlar yapılarak halkın ihtiyaçlarına cevap verilmişti. Sonradan üzerinde otoparklar da yapıldı. Bu konuda sosyal medyada bir hayli tartışmalara da neden olmuştu. Bu konuda birçok yazılarda yazıldı. Söke Çayı DSİ tarafından mahkemeye bile verilmiş ve DSİ mahkemeyi de kazanmıştı. En son seçilen yeni Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Toyran bu dere üstündeki dükkânların yıkılması için söz vermiş ve bu sözünü de yerine getirmiş oldu. ( Eylül 2017)’de.  Daha sonra dükkân sahipleri için Oto Gar bölgesinde yeni dükkânlar yapıldı ve isteyenlere bu dükkânları verdiler. Şimdi o dükkânlar halka hizmet veriyorlar...

Söke Belediyesinin birçok sorunları vardır. Sayın Belediye Başkanımız Süleyman Toyran tüm iyi niyetlerine rağmen yine de bazı konularda onu   eleştirenler de vardır. En çok konuşulan da Söke Çayı idi. Söke Çayı’ nın ıslahı için şimdiki hükümetimize de büyük görevler düşüyor. Devletimizin bu konuya el atması lazımdır. Şu anda TBMM ‘de Söke’yi temsil eden çalışkan ve dinamik genç bir Milletvekilimiz Sayın Metin Yavuz’a da büyük görevler düşüyor.    

Geçen gün yazar arkadaşımız Ali Sarayköylü 06 Ağustos 2018 tarihli Söke Ekspres gazetesinde Söke Çayı ile ilgili müjdeyi veriyordu. Özetle şöyle yazıyordu Ali Sarayköylü:

 “Bana müjdeyi Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı ve Radyo Tempo ile Tempo Net TV’nin sahibi Ali Esmer verdi.  Ona da bu müjdeyi Sayın Milletvekili Metin Yavuz Beyefendi vermiş. Meclisin tatil olduğu şu günlerde Söke AKP. İlçe Teşkilatını ziyaret eden Sayın Metin Yavuz yanına ilçe Başkanı ve bazı partilileri alarak Söke’deki basın kuruluşlarını ziyaret etmişler. Bu arada Tempo Radyo’ya da uğrayan AKP heyetinin Ali Esmer ile yaptıkları  bir  sohbet sırasında bu müjde şöyle dile gelmiş.

Ali Esmer doğal olarak milletvekili konuğuna Söke Çayı’nı hatırlatmış. Yerel seçimlere kadar hiç olmazsa projesi hatırlayıp, programa aldırılabilir mi diye sormuş. İşte bu soruya verilen cevap adeta bir müjde gibi. Metin Bey hiç tereddüt etmemiş.

   “ Ne projesi Ali Bey, ben seçimlere kadar çayın tamamen bitirileceğini düşünüyorum”. Sonra da ifadelerine açıklık getirmiş. “ Söke Çayı Projesi altı buçuk kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Tamamı değil ama merkezdeki iki buçuk kilometrelik bölümün seçimlere kadar tamamlanacağını düşünüyorum” diye cevap vermişler. İfadeyi Ali Esmer’den duyduğum kadarıyla aynen aktardım efendim’ diyor Ali Sarayköylü. Biz de bir Sökeli vatandaş olarak bu habere seviniyor ve inşallah diyoruz.

Sayın Metin Yavuz Söke içinde doğmuş, büyümüş ve Söke halkının destekleriyle TBMM‘de yer almıştır. Sayın YAVUZ artık Söke Milletvekilidir. Söke Belediye Başkanı Sayın Süleyman Toyran’la bir diyalog kurup, bu konuya elinden gelini yapmalıdır diye düşünüyoruz. Söke Çayı’nın Söke’ye yakışır iç açıcı bir manzara bağlamında bitmesini bekliyoruz. Şimdiden bitmesi için başarılar diliyoruz.( 1 )

 

-------------------------------------------------------------

GEÇMİŞ OLSUN: Geçen gün Ağaçlı Mahallesi Kavşağında Sayın Metin Yavuz’un annesinin içinde bulunduğu bir aracın trafik kazasını geçirdiğini üzülerek öğrendik. Muhterem annelerine ve yaralı arkadaşlarına geçmiş olsun diyor,  yaralılara acil şifalar diliyoruz. A.GÜLER 

+ Söke Ekspres 10 Ağustos 2018.s.2

 

Abdülkadir GÜLER 

10.08.201.8 - SÖKE

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..