Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '14

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın konuşması

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın konuşması
 

 

30 Mart 2014 yerel seçimlerde başarıyla Söke Belediye Başkanı olarak görevine başlayan Süleyman Toyran 07,06.2014 cumartesi günü saat 9,30’da Tariş caddesi Migrosun yanındaki restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Sabah kahvaltısında Belediye başkanı Süleyman Toyran Başkan yrd, Ahmet Karakaş, meclis üyeleri Söke’de bulunan bazı basın mensupları katılmışlardı. Belediye başkanı Süleyman Toyran Tüm katılımcılara “hoş geldiniz “ dedikten sonra konuşmasına başladı.

Yeni görevine başlayan Süleyman Toyran gerçekten hazırlıklı olarak toplantıya kalmışlardı. Planlı ve programlı olarak konuşmasını hiç heyecanlanmadan yapıyordu. Bir iki yıllık bir belediye başkanı gibi hiç yabancılık çekmeden, heyecanlanmadan detaylı olarak örneklerle ve rakamlar vermek suretiyle konuşmasını yapıyordu. Açık ve anlaşılır bir Türkçe ile. Geçmiş başkanları eleştirmeden yapıcı ve birleştirici olarak konuşmasını sürdürüyordu. Geçmişi kötülemek kimseye hiç bir şey kazandırmıyor ki…

Başkanımız Süleyman Toyran konuşmasının bir yerinde: Söke 8 mahalle, 7 belde ve 34 köyle 49 birimlere hizmet verecektir.Bu elbette kolay değildir. Önümüzdeki beş yıl için çalışmalarımız, programlarımız olacaktır. Biz Söke ilçesi, mahalle ve beldeleriyle birlikte büyük şehir olan Aydın’a bağlı kalmış durumdayız. Bu amaçla araştırma gereğini duyduk. Yine de tam sağlıklı ve objektif olarak bir araştırma yaptığımızı düşünemiyorum. Yaptığımız araştırmada karşımıza önemli bir tablo çıktı. İller Bankasından bize para gelecek. Toplam 1 Trilyon 380 bin civarında. Söke Belediyesi olarak vereceğimiz hizmetler bağlamında dağınık bir bölge durumundayız.34 köy bize bağlandı. Onlar Söke’nin birer mahallesi oldular.

Çavdar’dan Doğanbey’e kadar hizmetlerimiz arasında yer alacaklardır. Hepsine hizmet vermek zorundayız. Kadromuz genişlendi. Şantiye hizmetlerimiz var, çöp işlerinin zamanında ve sağlıklı bir şekilde kaldırılması gerekir. Özellikle belde ve köylerimizde hizmetlerimiz olacaktır. Köylerimizde ve beldelerimizde düzenli çöp bidonları yoktur. Bazıları olsa da kırıktır. Bunları da yenilemek istiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte hemen hemen tüm köy ve beldelerimizi gezdik, bazı incelemelerde bulduk. Daha da köylerimizi gezeceğiz ve orada oturan vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. İhtiyaçlarını yerinde göreceğiz. Onlarla ilgilenmek bizim görevimizdir.

Bu arada borcumuz da vardır. 8.894.000Tl civarında Söke Belediyesinin borçları vardır. Beldelerden gelen ayrıca borçlarımız da vardır. Devletin bir yerde borçları affetme durumu da vardır. Belediye olarak 223 işçimiz vardır. Personel giderleri % 38 durumundadır. Bu konuda belli bir esneklik yapmak zorundayız. Tasarrufu elde tutmaya gayret edeceğiz. Tabi bunu yılbaşından sonra gerçekleştirmek istiyoruz. Bunlara rağmen hatırı sayılır gayrimenkul varlıklarımız da vardır. Bunları ihale yolu ile satıp, belediyemizin parasal durumunu gerçekleştireceğiz. Belediyemizde daha önce personele bir yemek yardımı parası veriliyordu, sonradan kaldırmışlar. Bu konuda da katkılarımız olacaktır. Mevcut bütün köy ve beldelerimizin mezarlıkları gözden geçirildi, gerekli bakım ve temizlikleri yapılmıştır. Bizler hizmetlerimizi yaparken her şeyi biz biliyoruz demek istemiyoruz, sizlerden de yardım bekliyoruz. Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz sırasında bir eksiğimiz varsa bize söylerseniz memnunluk duyacağız. Sizleri her zaman yanımızda görmek isteriz. Hep birlikte güzel ve yaşanabilir bir Söke için çaba göstereceğiz.Amacımız Söke’ye hizmet vermektir.

Trafik ve Söke deresiyle ilgili çalışmalarımız olacaktır. Eleştiriye her zaman açığız. Kısmet olursa sizlerle birlikte ayda bir, toplanacağız, yapacağımız işler hakkında sizlere bilgi vermeye çaba göstereceğiz” dedi. Belediye başkanımız Süleyman Toyran gerçekten iyi hazırlamışlardı. Yapacağı konulara hâkimdi ve hiç tökezlemeden konuşmasını yapıyordu, basın mensuplarının sorularına rahatlıkla yanıt veriyordu. Deneyimli bir belediye başkanı gibi güven içinde idi.

Süleyman Toyran’ın bu konuşmalarından sonra toplantıya katılan basın mensupları tarafından yapacağı işler hakkında bazı sorular sordular. Özellikle Söke Trafiği ile ilgili sorular soruldu. Süleyman Toyran tarafından gerekli yanıtlar verdi, toplantı tatlı ve samimi bir hava içinde saat 12.00 sularında sona ermiş oldu. Sıcak ve samimi bir toplantı yapıldı. Sayın Başkanıza sağlık ve başarılar diliyoruz. Beş yıl içinde Söke’ye ve tüm köylerine hayırlı işler yapacağına inanıyor ve güveniyoruz. Tüm ekibiyle birlikte başarıları diliyoruz…

----------------------------------------------------

Abdülkadir GÜLER

07.06.2014- SÖKE  

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..