Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '12

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Söke Ekspres Gazetesi 'nin 51. Yılı

Söke Ekspres Gazetesi 'nin 51. Yılı
 

Söke Ekspres'in 51. Yılında topluca ziyaret ...


Aydın'ın zengin ilçelerinde sanat ve edebiyatta önde görülen Söke İlçesinde yayın ve basım  konusunda bir hayli zengindir. Halen sanat ve kültür dergisi olarak Beşparmak, Sarızeybek dergileri, Söke Ekshpres, Yeni Söke, Gerçek, 09 Haber ve yine Flaş gazetesiyle birlikte ( beş adet gazete ve iki dergi )  birlikte çıkıyor..... Söke'nin adını Anadolu'ya gururla taşıyorlar. Türk kültürüne hizmet veriyorlar.

Halen Söke'de yayımına devam eden Söke Ekspres gazetesinin 51. yılını bu yıl törenlerle birlikte kutlandı. Geçenlerde Söke şairler ve Yazarlar Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak Söke Ekspres gazetesinin kurucu ve yazı ailesini gazete ofisinde ziyaret ettik.  Topluca 51. yılını  başarılı dileklerimizle kutladık anılar zincirine  fotoğraflar ekledik. Övünmek igibi olmasın bu satırların yazarı olarak bende  5 Ocak 2002 'tarihinden bu yana Söke Ekspres'te  sanat ve kültür yazılarımla devamlı olarak gazetemizin değerli sayfalarında katkıda bulunuyorum. Aynı haberi burada sizlerle paylaşmak istiyor, Söke Ekspres gazetemize  ve diğer adını verdiğim komşu,dost yayın organlarına daha nice nice başarı dolu sağlıkl ve uzun ömürler diliyorum...

***

Gazetemizin kuruluşunun 51. yılını kutlama ziyaretleri kapsamında Söke Şairler ve Yazarlar Derneği yöneticileri
 

ŞAİR VE YAZARLARDAN GAZETEMİZE KUTLAMA ZİYARETİ

Gazetemizin kuruluşunun 51. yılını kutlama ziyaretleri kapsamında Söke Şairler ve Yazarlar Derneği yöneticileri ve üyeleri de ziyaretimize geldiler.
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Sarayköylü, yönetim kurulu üyelerinden Abdülkadir Güler, Metin Akdeniz, Aşır Tunca, Hamdi Akgül, dernek üyelerinden, İlknur Mersin, Hamide Balikçi ve Eray Dalkıran'dan oluşan şair ve yazarlar, gazetemiz sahibi Yılmaz Kalaycı, Yazıişleri Müdürümüz Kadir Kalaycı, gazetemizin teknik ve haber personeli Murat Sülünoğlu, Yılmaz Salum ve İbrahim Özgezici, yazarlarımızdan Ali Sarayköylü ve Nezir Çetin tarafından karşılandı.
 

Söke'nin yurdumuzun bir çok iline kıyasla kültürel ve sanatsal faaliyette üretken şair ve yazarlara sahip olduğu belirtilerek, yerel gazetelerin de bu kültürel oluşumda önemli bir rolünün olduğu vurgulanan görüşmede, Söke Belediyesi'nin zaman zaman kendilerine tahsis ettikleri otobüsle Söke dışındaki kültürel etkinliklere de katkı sunduklarını ifade eden Dernek Başkanı Tülay Sarayköylü, "Türkiye'nin değişik illerinden davetler alıyoruz. Yazar ve şairlerimiz yayınladıkları kitaplarının yanı sıra; edebiyat dergilerinde Söke'nin kültürel penceresinden seslerini duyuruyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde düzenlenen şiir gecelerine belediyeler katkı sağlıyorlar. Önümüzdeki günlerde biz de, Söke Belediyesi'nden böyle bir katkı bekliyoruz" dedi.
 

Söke'nin kültürel mutfağının oldukça zengin olduğu ve bu nedenle yayınlanan kitapların yurt içinde ve dünya ülkelerinde okuyucuya ulaştığı, derneğin yayın organı Sarızeybek dergisinin de edebiyat alanında önemli bir görevi yerine getirdiği belirtilerek, dernek yöneticilerinin ve üyelerin gönüllü olarak bu işi yaptıkları dile getirildi.

 Haber: Yılmaz Salum

Söke Ekspres Gazetesi / 13 Eylül 2012.
 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..