Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Söke Haydarakiler'de tören

Söke Haydarakiler'de tören
 

A.Takımının Haydarakilerde buluşması. 06.07.20013


Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,

fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payıdar kalacaktır.  

Hakimiyet kayıtsız, şartsız millettindir... 

Türkiye Cumhuriyetinin temeli  kültürdür...

Mustafa Kemal ATATÜRK. 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 23 Nisan Milli Eğemenlik Ulusal ve  Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk'ü  Anma ve Gençlik  ve Spor  Bayramı anısı nedeniyle geleneksel olarak biraz geç de olsa 06.7.2013 Cumartesi günü saat 12.00’de Haydarakiler’in Atatürk büstünün bulunduğu bahçede A.Takımının töreni yapıldı.Tören İstiklal Marşıyla başladı.

A . Takımnın kıdemli başkanı Sökeli işadamı Muzaffer İşlekel tarafından günün anlamına uygun kısa bir konuşma yapıldı...  Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin önemi konusunda anlamlı kısa ve özlü bir konuşma yaptı. Başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler saygıyla ve rahmetle anıldı. Törene katılanlara teşekkür etti. 

Daha sonra sırasıyla törene  katılanlar tarafından günün anlamına uygun üçer dakikalık ara ile birer konuşmalar ve şiirler okundu. Hizmetlerinden dolayı  Dr. Sevim Şahin ile  Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Saraykölü’ye birer plaketle onurlandırıldı. Ayrıca törene katılanlara çeşitli armağanlar verildi.   

Törene katılan  kişiler  aşağıya alınmıştır:  

Belediye Başkan yardımcılarımızdan  Levent Tuna, Enver Helvacı, Dr.Sevim Şahin, Meclis Üyesi Nimet İncedal, Şairler,Yazarlar  Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü  eşi  Ali Sarayköylü, A.Takımı başkanı  Muzaffer İşlekel, Kasım Üzüm, Günnür Özgen, Zehra Yıldız, Necla Baştuğ, Balamir Uzgur, Savaş Korkmazer, O. Hasan Bıldırki,  A. Ziya  Kabak, Haydarakilerden  Ali Akkaya, Cevdet Üzüm, Necati Maldar, Yılmaz Salum, Aşır  Tunca, Haluk Kutlay, Söke Taşfırın sahibi Muhammet Taş ve bu satırların yazarı Abdülkadir Güler katıldılar.

Bu konuşmalardan sonra katılanlara Haydarakiler bahçesinde A.Takımı tarafından bir yemek ziyafeti verildi. Daha sonra törenle ilgili herkes bir cümle ile görüş ve düşüncelerini belirterek A.Takımı başkanı Müzeffer İşlekel’e, ev sahibi Ali Akkaya’ya teşekkür ettiler. Herkes kendine göre bir şeyler söylediler. Ben şahsen bu anlamlı törende başta Atatürk olmak üzere bu  vatanı sevmeyi, birlik ve beraberlik üzerine, dostluğu, arkadaşlığı, vefalı olmayı öğrendim.

Törende geçmişte her zaman bizimle birlikte olanlardan ve bugün aramızda olmayanlardan Ekrem Karakaş, Süleyman Kara, Musa Elitaş, Mızrap Nazlı ve Fahri Sevil’in yerleri boş göründü. Onları da saygıyla ve rahmetle  andık...

Böyle anlamlı bir günde  maddi ve manevi imkanlarını kullanarak değerli işadamlarımızdan  Sayın Muzaffer İşlekel ve Haydaraki'lerden ev sahibi Sayın Ali Akkaya 'ya burada teşekkür etmek istiyorum.

Gerçekten böyle birgünde bu kadar insanı ağırlamak ve çeşitli hediyelerle gönlünü almak hiç de kolay olmazsa  gerek... Bunlar tebrik edilmeye değer olumlu davranışlardır. Tekrar tekrar kutluyorum... Sağolsunlar, var olsunlar...

Törenden sonra evli evine, köylü köyüne gitmiş oldu. Tören saat 15.30 'da  sona ermiş oldu... Tek sözcükle Atatürk ‘ün anıları, bize bıraktıkları eserleri ve güzel sözleriyle, anılarıyla şiirlerle birkez daha yaşatıldı ve rahmetle anıldı. Emeği geçenlere birkez daha teşekkürlerimizi sunduk...

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..