Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
Değerleme
 

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer 2014 yılını değerlendirdi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer 2014 yılını değerlendirdi.
 

İlçemiz Kaymakamı Mehmet Demirezer’in 2014 yılı değerlendirmesi Söke basın mensuplarıyla Antik Cafe’de 12 Ocak 2015 pazartesi günü sabah kahvaltısı sırasında gerçekleşti. Toplantı saat 9.30’da sabah kahvaltısına Söke yerel basın, gazeteciler, radyo, televizyon mensupları davet edilmişti. Antik Cafe ‘de gerçekleşti.

Kaymakam Mehmet Demirezer tüm basın mensuplarına “hoş geldiniz” dedikten sonra 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları Günü olduğunu tüm çalışanlara sağlık ve başarılar dedikten sonra eline aldığı bir dosya ile 2014 yılı için yapılanları anlaşılır akıcı,yalın bir Türkçe ile tek tek açıklamaya çalıştı.

 Kaymakam Sayın Mehmet Demirezer: “ Değerli basın mensuplarımız, 2014 yılı için gerek Söke içinde ve gerekse tüm köylerimize kadar hizmetlerimiz ulaştı, Örneğin Akçakaya köyü, Akçakonak, Argavlı, Avcılar, Bayırdamı, Akyeniköy, Çavdar, Güneyyaka, Güzeltepe, kaygılı, Güneyyaka, Demirçay, Güzeltepe, Kisir, Yeşil, Özbaşı, Köprüalan, Serçin gibi köylerimize parke taşı, İçme suyu, köprü, yol, cami ve alt yapı gibi yardımlarımız oldu. Köylere parke taşı , alt yapı için toplam olarak 4 milyon 850 bin 47 TL  harcandı.

2014 yılı içinde İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Bakanlık onayı ile Çevik Kuvvet Bölümü ve Amirliği faaliyete geçti. Yapılan çalışmalarda 9 ruhsatsız silah, 12 adet bıçak ele  geçirilirken 3 bin 500 adet arama müzakeresi gerçekleşti. Emniyetimizin uyuşturucu ile yaptığı mücadele ve denetimlerde 18 olayda 28 şüpheli gözaltına alındı, 94 olayda ise 152 şüpheli gözaltına alınırken 3 bin 28 gram esrar, bir miktar kokain, 62 gram bonzai maddesi ele geçirildi.  Emniyetin çalışmaları ile ilgili olarak 2014 yılında 40 bin 658 kişinin sorgulaması yapıldığını sözlerine ekleyen Mehmet Demirezer, yapılan bu sorgulamalarda  aranılan 463 kişinin yakalandığı dile  getirdi. 

 Emniyetin yanı sıra Jandarma bölgesindeki çalışmalar hakkında da bazı bilgiler verirken jandarmanın da uyuşturucu ile mücadele yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekerken, 1683 kök hint keneviri tespit edilip imha edilirken, 315 gram bonzai, 4 bin 157 gram gubar esrar, 1480 adet uyuşturucu hap ve  4 adet ruhsatsız silah yakalandığını”  sözlerine ekledi. 

Söke ‘de asayiş konusunda 2013 yılına göre 2014 yılı içinde %4 oranında bir artış gözleniyor. 9 ateşli silah, 12 adet kama, bıçak ele geçirilmiştir. Uyuşturucu madde konusunda tespitlerimiz olmuştur. Toplam 150 kişi hakkında yasal işlemler yapılmıştır. Uyuşturucu konusunda mücadelemiz Emniyet birimleri dışında Jandarmanın da kontrol ve etkileri, yardımları olmuştur. 2014 yılı içinde ilçemizde köyler dâhil yaklaşık 24 bin 51 araç üzerinde denetlemeler gerçekleşmiş 2013 yılında araç toplam sayımız 39 bin 560 iken, 2014 yılında 916 daha araç bu sayıya ilave edilmiştir. Araç sayımız yaklaşık 41 bine ulaşmıştır.

Kadınları koruma konusunda çalışmalarımız oluştur,12 kadın koruma evine alınmıştır. Yine uyuşturucu konusunda ilçe Jandarmalarımız tarafından 1683 kök kenevir kökü ele geçirmiş olup 315 bonzai maddesi ele geçirilmiştir. İlgililer hakkında yasal işlemler yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 4 tane yeni okul yapılmıştır, bunların ikisi İlçe Milli Eğitime teslim edilmiş diğerlerinin inşaatı devam etmektedir. Bunlarda İmam Hatip ve Sıdıka İlkokulunun inşaatı bitmiştir ve şu anda bu okullarda eğitim, öğretim yapılmaktadır. Son yapılan Üniversite sınavlarda 1183 öğrenci katılmış bunlardan ancak 683 öğrenci başarılı olmuştur. Başarı oranı %57’dir,  bu başarı Söke’ye yakışmıyor. Bu sayının artırılması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Lise Müdürleriyle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Bu sayısının en az % 60 üzerinde gerçekleşmesini istiyoruz. İlçemizde halen 22.272 civarında öğrenci vardır. Halk Eğitim Müdürlüğünde ise 5383 Erkek 7 bin 312 kadın açılan çeşitli kurslara devam etmişlerdir.  

Sosyal Yardımlaşma Vakfı 2014 yılına göre İlçe ve köylerimizde maddi durumu düşük ailelere gıda ve para yardımı yapılmıştır, aşağı yukarı 108 bin vatandaşlarımıza yardımlarımız ulaşmıştır, Yaşlı ailelere devlet hastanelerine gönderilmiş ve tedavileri konusunda yardımlarımız yapılmıştır.

Devlet hastanemiz çalışmalarına başarılı bir şekilde devam ediyor toplam olarak doktor, hemşire, hasta bakıcı ve memurlar olmak üzere 445 kişi personelimiz mevcuttur. Ayrıca ek bir binanın yapılmasına 2015 yılı içinde programa alınmıştır. Kaymakamlığımıza bağlı Tüketici Hakem Kuruluna 2013 te 1812 kişi iken, 2014 yılında bu 6900 kişi başvurmuş. Bunlardan 2544 kişinin dosyası karara bağlanmıştır, 89 kişinin de haksız görülmüştür. İlçe nüfus müdürlüğümüzde ilçe artı köy olarak 1689 doğum yapılmıştır. Gıda ve Tarım Müdürlüğünde ilçe bazında denetimler yapılmış 166 işletme hakkında yasal işlemler yapılmış üç adet işletmeye para cezası verilmiştir.27 işletmeden de gıda örnekleri alınmıştır. 2014 yılı içinde ilçemizde yapmış olduğuz çalışmalar hakkında sizlere bilgi sunduk” dedi.

Bu arada bazı gazeteci arkadaşların öğrenci yurtları, öğrenci bursları ve Mimarlık Fakültesi hakkında bazı soruları oldu. Kaymakam Mehmet Demirezer Bey bunları da aşağıdaki şekilde yanıtladı:

“ Milli Eğitim Vakfımız öğrencilere burs vermiyor, öğrenci yurtları konusunda Milli Eğitim Bakanlığına başvurduk. İşletme Fakültesi alanında 90 dönümlük bir arazi ayarlandı, 20 dönümlük bir yer vardır.  Burayı bir öğrenci yurdunu yapılması konusunda M.E. B’ na teklifimiz oldu, Ankara’dan bir ekip geldi, yeri kuru bir dere olduğu için yapılması uygun görmediler. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Mimarlık fakültesine gelince inşaatımız devam ediyor, kaba işleri Söke Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Söke de mevcut bulunan diğer kuruluşlar ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla inşaatı yapılıyor  ama ne yazık ki tamamlayamadık. Basın mensuplarından ve hayırsever vatandaşlarımızdan ilgi bekliyoruz. Bunu bir an önce bitirmek istiyoruz, özellikle hayırsever ve Eğitim ve öğretime değer veren hayırsever Sökeli vatandaşlarımızdan bir yardım bekliyoruz.

Bu Fakülte bir an öce bitmelidir. Toplantıya katılan tüm basın mensuplarına bu katılımdan dolmayı tekrar teşekkür ederek, gelecek yıl için sağlıklı günler ve başarılar dileyerek ”  konuşmasını bitirdi. Toplantımız bir kahve içtikten sonra saat 11.00 de sona erdi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT: 10 Ocak Gazeteciler Günü idi. Basın ve yayın halkın konuşan dili, duyan kulağı ve gören gözüdür. Bir başka deyimle basın halkımız arasında 4. Kuvvet olarak bilinmektedir. Basın mensupları cesaretli, yalandan, iftiradan uzak, onurlu ve demokratik insanlardır. Demokrasi de basın özgürdür. Cumhuriyetin temelinde basın vardır. Bu amaçla başta Söke Ekspresi çalışanları ve yazı ailesi olmak üzere, tüm basın ve yayın mensuplarına her zaman özgür, sağlıklı ve başarılı olmalarını diliyor tüm emeği geçerlere selam ve saygılar sunuyorum. A.GÜLER.

 

Abdülkadir GÜLER 

13 Ocak 2015-  SÖKE

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..