Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '20

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Söke'nin Kaymakamları

KAYMAKAMLARIMIZIN

 YENİ GÖREVLERİ HAYIRLI OLSUN  

                                                                          Abdülkadir GÜLER

Söke’nin yeni Kaymakamı Soner Zeybek oldu ve eski kaymakamımız Tahsin Kurtbeyoğlu’da Bursa‘ya bağlı Karacabey ilçesine atandı. Her iki kaymakamımızın yeni görevlerinde sağlık ve başarılar diliyorum. Aydın İlimize bağlı İncirliova, Didim, Söke, Koçarlı ve Sultanhisar kaymakamları değişti. Geçmiş günlerde Resmi Gazetede yayınlanan 2020/ 362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurbeyoğlu Bursa ili Karacabey ilçesi kaymakamlığına atandı. Aynı kararnameyle Kırklareli İli Vize İlçesi Kaymakamı Soner Zeybek de Söke ilçe Kaymakamlığı görevine atanmış bulunmaktadır.  

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev süreleri tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri bağlamında 427 mülki idare amirinin görev yerlerini liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtilmektedir. Aslında bu bir nöbet değişimidir.

Geçmişte 1985’ten beri ilçemizde görev yapan bazı kaymakamlarımızı da anmak isterim: Halil Kanal, Nazmi Kahraman, Tevfik Karabalık, Şemsettin Uzun,  Emir Durmaz, Şener Can, Çetin Yücel,  İbrahim Çay, Celil Ateşoğlu, İsmail Demirhan, Mehmet Demirezer ve Söke’den yeni elveda eden Tahsin Kurtbeyoğlu… Bunların hepsinin özgeçmiş ve hizmetleriyle benim “ SÖKE’DE İZ BIRAKANLAR “ ( Araştırma, İnceleme, Biyografi –Söke- 2017), adlı kitabımda yer aldı.  Cümlesinin Söke’mize kayda değer güzel ve kalıcı hizmetleri oldu. İçlerinde Nazmi Kahraman, Şemsettin Uzun ve Emir Durmaz vali oldular. Cümlesini saygılarımla anmak isterim.  Bu mekânlar hiçbir kimseye baki değildir.  Önemli olan görev yaptığı yerde bir eser bırakmak ve gönüllerde iz bırakmaktır.  Gönüllerde iz bırakanlara selam olsun… 

Kaymakamımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu 13 Ağustos 2015 ‘te Söke’de göreve başlamıştı.  15 Temmuz 2020’ de Sökeli-lerle vedalaşıp ayrıldı. Tahsin Kurbeyoğlu Söke’de 5 yıl görev yaptı. Kısa bir zamanda Sökelilerle sağlıklı bir diyalog kurarak kısa bir zamanda tüm Söke ve mahalleleriyle birlikte kısa bir sürede Söke ve çevresini tanıdı, görevi boyunca kapısı herkese açıktı. Sayın T. Kurtbeyoğlu’nu takdir ettiğim bir başka yönü de sanatımıza- kültürümüze değer veriyordu.  Zaten Kahramanmaraşlı idi.  Kahramanmaraş Anadolu’nun bir şiir merkezi ve çok zengin bir kültüre sahiptir. İşte Sayın Tahsin Kurtbeyoğılu böyle bir yerden geliyor.  Necip Fazıl’ı, A. Rahim Karakoç’u ve Bahattin Karakoç’u yakından tanıyor. Söke’de bulunan şairler ve yazarlarla birlikte aşağı yukarı ayda bir, bir araya geliyor ve öykülerini, şiirlerini sanat, kültürle ilgili çalışmaları hakkında bilgi alıyordu.     

Kaymakamız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile diyalog kurarak birçok projeler hayata geçirdi.  Bunlardan bazıları:  Çocuklar İçin Projeler, Meddah v. s.  Okullar Arası Şiir ve Mektup Yazma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı için yapılacak çalışmalar, Çanakkale Şehit ve Gazileriyle ilgili Anma Projeleri,  Suya Sabuna Dokunma,  El Yıkama Projeleri,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı Projeleri, Engelli Çocuklarla ilgili Projeler, yine kısa filim ve fotoğraf yarışmaları projeler bağlamında okullarla birliği yapılarak 2016 - 2017 yılları arasında bu projeler başarıyla gerçekleştirdiler. Çocukların ürünleri şiir, deneme ve resim gibi çalışmalar İlçe kaymakamlığımızın maddi destekleriyle yayımlandı. Öğrenciler bu konuda teşvik edildi. Öğrencilerin yayınladıkları kitaplarıyla imza günledi düzenlendi. Sökeli Şehit ve Gazileri de ihmal edilmedi. Örneğin bir şehit askerin babasının duygu ve düşüncelerini içeren kitabını da bastırdı. Bu yazdıklarım sadece kaymakam Tahsin Kurbeyoğlu’nun ele aldığı ve gerçekleştirdiği  projelerden  birkaçıdır. Her şeyden önemlisi Söke halkını sevdi ve dürüst olarak görev yaptı. Tek kelimeyle gönüllerde iz bırakıp gitti. Anılarıyla her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. Yolu acık ve aydınlık olsun. Bir kaymakam olarak gideceği Bursa / Karacabey’de de başarılı görevler yapacağına inanıyorum.

Yeni kaymakamımız Sayın Soner Zeybek’in de hayat öyküsünden anladığım kadar başarılı ve deneyimli bir kaymakamdır. Söke’ye her kaymakam kolay kolay gelmez ve ya tayınları yapılmaz.   Birinci sıra bir ilçedir. Ege’nin önemli ilçelerinden biridir. Söke halkı gelen kaymakamları da seviyor ve özelikle okullaşma konusunda son derece aydın ve kültür sahibidirler. Sökeliler hayırsever insanlardır.   Unutmayalım ki Söke’ de ki okulların   %90 Sökeliler tarafından yaptırılmıştır. İlçe Kaymakamız Soner Zeybek’in bu konuda başarılı olacağına inancım tamdır. Onunla daha tanışma fırsatını bulamadım.  Görev sırsında elbette onunda projeleri olacaktır, bu arada Sökeli şair ve yazarları da tarafsız olarak sevmesini, onları unutmamasını dilerim. Yeni kaymakamız göreve başlarken şöyle diyor: “ Söke’yi daha ileriye taşıma hedefindeyim” diyor. Biz de inşallah diyoruz. 

Yazımın başına dönüyorum. Her iki kaymakamımızın tayınları yapıldı. Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu Bursa / Karacabey’e, Sayın Soner Zeybek’ de Aydın / Söke’ye atanmışlardır. Bir yerde terfi etmişlerdir. Her iki kaymakamımıza da yeni görevlerinde sağlık ve başarılar diliyorum.  Yeni görevleri hayırlı olsun.

Hoş ve esen kalınız efendim…

 

Abdülkadir GÜLER 

20.7.2020-  SÖKE

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..