Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Sol, Batının Tezgahına mı Geliyor?

Sol,  Batının Tezgahına mı Geliyor?
 

Solun ülkemize karşı batıyla birlikte hareket ettiğine dair iddialar var. Görüşleri itibarıyla sola yakın görünen ben bile bu iddialardan rahatsız oldum. Bazı kesimler abartsa da işin gerçeği batının ülkemize karşı dostane olmayan tavırları var. Batı bu tavırlarını demokrasi hassasiyeti ve modernlik maskesi altında sergilediği için kolayca kanıyoruz.

Ülkemizde batı karşıtı kesimler konuyu abartıp işi Hıristiyan kulübü suçlamasına götürüyorlar. Şüphesiz batıda böyle davrananlar vardır ancak ben ülkemize bakışın bu boyutta olduğunu düşünmüyorum.

Yine de batıda bazı merkezlerin Türkiye aleyhine çalıştıkları aşikâr; ülkemizde suç işlemiş kişileri barındırmaları mesela. Ve terör örgütü PKK’ya destek anlamına gelebilecek faaliyetler.

Bunlar kabul edilemez şeyler. Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı'nı hedef aldıkları için kendimize yakın hissediyoruz ama ülkemize karşı dostane olmayan davranışları da görmezden gelemeyiz.

Bizi yanıltan batının barış ve demokrasi gibi evrensel değerleri savunuyor olması. Batı yanlış yapmaz diye düşünüyoruz ama demek ki başka hesapları var. Siyasi rekabet nedeniyle AKP’ye karşı olabiliriz ama bu bizim yanlış hesaplar içinde olanları hoş görmemizi gerektirmez.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..