Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '12

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Solar enerji nedir?

Solar enerji nedir?
 

Güneşin yaydığı ve dünyamıza da ulaşan enerji, güneşin çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir, güneşteki hidrojen gazının helyuma dönüşmesi şeklindeki füzyon sürecinden kaynaklanır.

 

Güneşten dünyamıza gelen enerji, güneşin çekirdeğinde bulunan füzyon süreci oluşan ışınım enerjisidir, güneşte bulunan hidrojenin helyuma dönüşmesi  şeklindeki füzyon sürecinden kaynaklanır.

Atmosferimizin dışında güneşin ışınım şiddeti, aşa yukarı sabit ve  1370 W/m2 değerindedir, fakat yer yüzünde 0- 1100 W/m2 değerleri arasındadır. Bu enerjinin dünyaya ulaşan küçük bir bölümü dahi, insanlığın tükettiği mevcut enerjiden kat kat fazladır. Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar 1970 ler den sonra sürat kazanmış, güneş enerjisi sistemleri maliyet bakımından düşerek teknoloji bakımından ilerleme göstermiştir. Güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir.

Bizler de evlerimizde güneş enerjisinden yararlanarak hem çevreye hem de  aile bütçesine katkı sağlaya biliriz. Eviniz de kendi kendinize solar enerji sistemi kurma konusunda bu linkten ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:http://alternatifenerjim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 14
: 538
Kayıt tarihi
: 07.06.12
 
 

Herşeyden önce düşünen bir bireyim...En çok hoşlandığım; insanları yöneten ve yönlendiren sisteml..