Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Solaryum solaryum solayrum

Solaryum solaryum solayrum
 

Bugün hava güzel hem de çok güzel. Arkadaşlarla buluşup güneş alan bir cafe de kahvelerimizi içtik. Etrafıma baktıkça siz blog yazarlarına bildirmek istediğim, farkındalık oluşturmak istediğim konular gittikçe çoğalıyor. Güneşli havanın etkisiyle deniz, kum ve bronz tenler aklıma geldi ve bakın konu nereye gitti...

İlk çıktığı günden beri kişisel olarak onaylamadığım fakat kokoş milletimizin bir türlü vazgeçemediği solaryum denen olaydan bahsetmek istiyorum.

Bahsetmek derken öncelikle bir kontrol yaptım tabi konuyla ilgili. Dedim ki şimdi atıp tutmayayım bir araştırayım. İnanın ki bir sayfaya bakmam yetti de arttı bile. Tavsiye ederim, açıyorsunuz internetinizi ve gerekli yere 'solaryumun zararları' yazıyorsunuz iş bitiyor.
Oldum olası doğal olmayan şeylerden haz etmemişimdir. Bunların en başında makyaj (özellikle hergün yapılanı) ve solaryum gelmekteydi.
Eee yaz da geldi şimdi bembeyaz dolaşılmaz değil mi!! Bu bakış açısı biraz yanlış gibi göründüyse size, okumaya devam edin lütfen ve solaryum-kolik arkadaşlarınız varsa ikaz edin.
Okuduklarımdan anladığım bu işin zararlı olmadığını birtek solaryumcular söylüyor.

Amerika'da kanser yapanlar listesinin başında geldiği için yasaklanmış bile haberiniz var mı?

Geçici olarak cildi sivilcelerden arındırıyormuş ama (kötü)etkisini yıllar sonra gösterdiğinden ciltte yağlanmaya sebep oluyormuş ve bu sefer kalıcı sivilceleriniz oluşuyormuş!

Cilt kanseri olmak istiyorsanız birebir yani!

Solaryuma giden ve gitmeyen aynı yaştaki iki insan arasında yıllar sonra malesef 5-10 yaş fark görülüyormuş dışarıdan bakıldığında!

Işınlar hücrelerin DNA'sını parçalıyormuş!

vs.vs.vs.

Dikkat edelim lütfen...Kendi kendimizi hasta etmeyelim, kansere davet çıkarmayalım. Bırakın sizi beğenen böyle beğensin, seven dış görünüşünüze göre değil kalbinizin güzelliğiyle sevsin.Lütfen...



 
Toplam blog
: 17
: 690
Kayıt tarihi
: 04.04.07
 
 

76 doğumlu olmama rağmen hala 30 yaşındayım. Lisansüstü eğitimli olmama rağmen şu an işsizim. Şiir y..