Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Solcu-sosyalist geçinip Akpli olmak

Solcu-sosyalist geçinip Akpli olmak
 

Hem sosyalist, hem akpli olmaya dair


Hani bir söz var ya ‘at izi it izine karıştı ‘ diye, tam da öyle günler yaşıyoruz. Gündem hızla değişiyor. Ancak değişmeyen bazı şeyler var blogda. Oda Akp arkasına sığınarak, solcu-sosyalist geçinip ulusalcı ve milliyetçilere saldırmak. Bu saldırı bazen o kadar fütursuz ve saçma noktalara geliyor ki okuyunca dumur olmamak elde değil. Son günlerin en revaçta konusu Ergenekon. Arkadaşlar önüne geleni Ergenekoncu yapmaya bayılıyorlar. Ulusalcılar , milliyetçiler , devletçiler, bağımsızlık yanlıları , Atatürkçüler, vatanseverler bunların hepsi Ergenekoncu bu arkadaşlara göre. El insaf ve el vicdan.
Nasıl Ergenekoncu yaparsınız Uğur Mumcuları , Necip Hablemitoğullarını , Bahriye Üçokları ve diğer ulusalcıları. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor merak ediyorum. Bu insanlar gladyolarla, derin devletlerle, Ergenekonlarla mücadele etmiş ve bu uğurda ölüme gitmiş insanlar. Peki yolunu bu yol olarak seçen insanları siz hangi hakla gladyo olarak sunabiliyorsunuz. Hem savcı, hem hakim, hem cellat olmak olsa olsa bu olsa gerek.

Bu ülkede Atatürkçüyüm demek, ülkemin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutarım demek günah mı? Yıllardır kangren haline gelmiş ülke sorunlarını sanal odaklar ve iktidarlar yaratıp onların sırtına yüklemek acaba ne kadar gerçekci bir yaklaşım. Materyalist bir felsefe ve sosyalist bir anlayış taraftarı olduğunu iddia eden bir insan nasıl Amerikan politikalarının yılmaz savunuculuğunu yapar. Ülkesinin göz göre göre elden kaydığını, çalışanların, emekçilerin giderek fakirleştiği, uzun yıllar süren mücadelelerle kazanılmış hakları tek tek elden giderken hangi solcu-sosyalist anlayışınızla tek ses çıkarmıyorsunuz merak ediyorum. Bu güne kadar yazılarında, emeğe dair, kadınlara dair tek bir yazı yada eleştiri yapmayan bir insan nasıl solcu- sosyalist olur.
Mafya dizilerine, oradaki ağabeylere toplum nasıl alıştırıldı artık daha iyi görebiliyorum. Artık araştırmadan, sorgulamadan, düşünmeden ülkemizdeki yaşanılan her sorunu o ağabey düzenine ve onlarla yapılacak sanal mücadeleye bağlamak ne kadar kolay değilmi? Zaten halkımız ağzı açık yıllardır o dizilerle büyük ağabeylere inandırıldı. Ama hiç bu gün yaşadığımız sorunların asıl sebebi nedir diye düşündümü? Cahillikten beslenen damarlara kan pompalayan diziler bize neyi ne kadar sorgulatıyor? En güzel örnek Irakta ailesi, namusu her şeyi gitmiş kadına boş ver mücadele etme, bekle, hayırlısı neyse o olur, düşman çok güçlü boyun eğ nasihatı veren şeyh misali bir misal. Gizli düşmanlar devleti ele geçirmiş, bunlar yargıda ve askeriyede bol miktarda mevcut. Onlarıda hayırlısıyla bertaraf edersek dolu dolu gideceğiz evel Allah. Nasıl tanıdık geliyor mu senaryo.

Son moda da şu bahsetmeden geçemeyeceğim. Her yazısında ben solcuyum, sosyalistim diye yazıp da istisnasız her yazısında Akpyi öven, Akpli olmayanları faşistlikle, demokrat olamamakla suçlayanlara ne diyeyim. Nasıl kapatma davası açılır ya, benim oyum artık Akp ye diyen arkadaş, senin oyun zaten Akp ye olacaktı neden kendini kandırıyorsun ki?

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..