Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '18

 
Kategori
Deneme
 

Solcular Dünyada Taş Taş Üstüne Koymamıştır Ama Onlar Yüzünden Bir Kuşun Yuvası Bile Dağılmamıştır

Solcular Dünyada Taş Taş Üstüne Koymamıştır Ama Onlar Yüzünden Bir Kuşun Yuvası Bile Dağılmamıştır
 

Allah bize sağcıların gücünü solcuların insanlığını versin.

Onlar bilmezler yaptıkları bir şey yoktur ama yıktıkları bir şey de yoktur, dünyanın bekçiliğini yaparlar.

Küçümsemeyin, bu kadar bir dünya da yapanların eliyle yıkıldı.

Yiğitlik çalışkanlık değildir, solcunun bilgisizine yiğit denir. Sağcılar vurup kırmayı, solcularsa dağları devirmeyi onur sayarlar. Sağcıların ödülü ceplerindeki para(zafer, fethedilen ülkeler vs.), solcuların ödülü ise ellerindeki nasırdır.

Bu bir doğal insan karakteri ayrımı (başka uygun isim bulamadığımız için sağcı-solcu diyoruz) Bütün insanlar aşağı yukarı bu iki gurup anlayışın içine girerler.

Normalde iki özelliğin aynı kişide olması beklenir ama değildir işte. Ben “sol” varyanslı bir kişiyim; tembelim yapamam insani yönüm gelişmiş korurum. “Sağ” varyanslı ise yapar yıkar.

Bu ikisinden hangisine ait olduğunuzu davranışlarınız belirler. Mesela savaşı savunuyorsanız (gerektiğinde bile) siz solcu olamazsınız. Yani içinde ya da ait olduğunuz gurup hiçbir şey ifade etmez.

Mesela benim hayatım hep sağ ortamlarda geçti, destekledim oy bile verdim. Onun için bana bazen “dışı kırmızı içi yeşil” diye takılırlar.

Solcunun iyisi biraz sağcı olandır, tersi de doğru.

Dünyadaki bütün herkes solcu olsaydı dünya olduğu gibi duruyordu ama Afrika’daki ilkel kabilelerin kulübeleri olarak tabi.  Tersine hepsi sağcı olsaydı bugün var olanlar da yoktu. Yaparlar yıkarlar yaparlar yıkarlar kazançları onurları oradan gelir.

Yeryüzünde solcuların yaptığı hiçbir şey yoktur. Sosyalist ülkelerde devletin binaları bile eski diktatörlük çağlarından kalma. Solcular köprü bile yapmaz yüzerek geçerler.

Ama solcuların elinde kan yoktur. Bazen ben solcuların vücudunda bile kan olmadığını düşünürüm. Solcuların kanı mürekkeptir. Dünyada hiçbir savaş bir solcu tarafından başlatılmamıştır.

Zengin solcu yoktur, çalışmıyorlar ki olsun. Pek çarpmayı çırpmayı da bilmezler. Solcudan devlet adamı olmaz ama güvenlik ve savunma hariç bütün işleri onlara bırakın.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..