Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Solda birliğe SHP de gerek, Karayalçın da

Solda birliğe SHP de gerek, Karayalçın da
 

Seçimler yaklaştıkça liderler arasında temaslar arttı. Gerek sağda gerek solda sıcak gelişmeler yaşanıyor, sağda dyp-anavatan dp (demokrat parti) adı altında birleşti aslında bu süreç bir zorunluluktu çünkü sağ kanattaki bu oluşumun yaşanmaması merkezi baraj altına itebilirdi. Geçen seçimlerde de zaten dyp'yi bilindiği gibi genç parti baraj altı etmişti. Yani sağ mecburdu. Yılmaz ve Çiller'in yapamadığını bu iki lider başardı, bize düşen bu oluşumu bekleyip görmek...

SOL'a gelince zaten solun ayrılığı hiç bitmedi. Hangi sol eğilimli seçmenle konuşsanız ayrılıktan söz eder, efkarlanır. Bu tablo malesef ülkemize çok ağır sonuçlar getirmiştir. Burada kuşkusuz hizip anlayışını benimseyen liderlerin payı büyüktür. Halk da suçludur, çünkü liderlere olan tepkisini sadece aile ve arkadaş arası sohbetlerde dile getirmiştir. CHP-DSP-SHP sosyal demokrat tabanda kabul edilen 3 partidir. Zamanında bu partiler arasında birlikler sağlanmıştır. CHP-SHP birlikteliği yaratılmış ama sonradan YENİ SHP hayat bulmuştur siyaset sahnesinde. Ecevit'in partisi DSP ise varlığını sürdürmüştür. ATATÜRK'ün partisi CHP ise siyaset sahnesinde hep yaşayacak olan bir partidir, bunda şüpheyede mahal yoktur.

Şu sıralarda yaşanan DSP-CHP sol birlikteliğinde SHP yer almamıştır. Daha doğrusu SHP'nin yer alması için girişimde bulunulmamıştır. SHP tabanı aslında CHP tabanıdır. SHP, CHP'ye DSP'den daha yakındır. Çünkü gelenekleri liderleri aynı kişilerdir. Tabanları farklı değildir; yani tabandaki insanların birbirinden çok farklı olduğu söylenemez. Farklılıklar tabi ki olacaktır ama bu SHP'nin ittifaka alınmaması için bir koşul değildir.

KARAYALÇIN'ın solda birlik için harcadığı çabalarda inkar edilemez. Cumhuriyet gazetesini okuyanlar bunu çok iyi bilmektedirler. Nerdeyse her gün birlik için mesajlar verilmiştir SHP tarafından. Şimdi yapılması gereken bu CHP-DSP birliğine SHP'nin de dahil edilmesidir. Yoksa büyük bir hata yapılacak ve bu taban malesef isteyerek dışlanacaktır.

Birlikten ayrılık doğmamalı. DSP-CHP-SHP bu seçimlerde geriye bakmadan tek güç olmalı.

BAYKAL-SEZER-KARAYALÇIN BERABER ÇIKMALI MEYDANLARA

Ben SHP'li değilim ama inanıyorum ki benim gibi okuyan, bu olayları takip eden diğer sosyal demokratlar da böyle düşünüyordur.

GELİN BUNU YAPALIM, GELİN BİR OLALIM, DİR OLALIM

 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...