Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Solda birlik ve Ertuğrul Günay

31 Martta Antalya da başlayan, 'demokrasi ve cumhuriyet' konulu mitingler, 13 Mayısta İzmir'de en büyük coşkuyla sona erdi... 20 Mayıs ta Samsun'da ise şölene dönüşerek devam edecek... Daha da süreceğe benziyor!

Yüzbinlerin çabasıyla, beklenen 'solda birlik' de gerçekleşmiş oldu. Ama ilk kez yurttaş, parti liderleri ve partilerin önüne geçerek 'rota belirleyici' oldu. Bu da CHP lideri Deniz Baykal ve DSP lideri Zeki Sezer'i adeta birbirine 'itekledi'.

Sonuç olarak, milyonların beklentisi gerçekleşti, sol birleşti. Şu ana kadar sokağa taşan coşku en verimli sonuca ulaştı. Bundan sorası, 22 Temmuz beklentileri...O gün seçmen ne yapacak? En önemlisi o gün, tatil mi, sandık mı tercih edilecek endişesi! 31 Martta başlayan kitlesel hareket, sinerjisini, 22 Temmuzda sandığa
yansıtmalıdır. Bireysel görüşüm; bu kadar emekten sonra aydınlık insanlarımızın 'o gün'ü, mutlaka 'geleceğimize' ayıracaklarına inanıyorum...

Bu birlikteliğin sağlanmasına emek veren iki parti liderleri, Sayın Baykal ve Sayın Sezer'e, partilerin yetkili organlarına teşekkür ederim.

Bir dönem genel sekreteri Ertuğrul Günay, AKP den aldığı 'teklif'i değerlendiriyor, biraz da 'meyillenmiş' gözüküyor. Sıradan bir insana, böyle bir tercih için söz söyleme hakkını kendimde göremem. Ama bir döneme damga vurmuş bir partinin genel sekreterinin bu tip 'çark etmesi'ne de sessiz kalmak mümkün değil. Ulu önder Atatürk'ün partisini 'es geçip' tam karşıtı, şeriat özentili bir partiye yelken açması, yenilir yutulur bir 'ihanet' değildir.

Ortada gözüken çok şiddetli bir, 'kişilik erozyonudur!'

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..