Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Tiyatro
 

Şölen

Şölen
 

Oyuncular

Zuhal OLCAY Payidar TÜFEKCİOĞLU Funda İLHAN Özgür YALIM Ayça BİNGÖL Gökçer GENÇ Güçlü YALÇINER

VAR OLMANIN METAFORU, Hazmı zor bir oyun!

Şölen, bir kadının kocasının yeni çıkan kitabını kutlamak için düzenlediği yemek ile başlıyor. Oyuncuların muhteşem performansına, harika bir sahne ve ortasında yuvarlak masa ve şık kostümler eşlik ediyor.

Oyun tam bir kara mizah. Felsefi tartışmalar masanın etrafında uçuşuyor. Zaten menüde, konuşmaların servis tabağı gibi. İlk perdenin bana düşündürdükleri; Recep İvedik filminin küfürleri daha doğal kalıyor!

Oyun yazarı Moira Buffini. Şölen, yazarın ülkemizde sergilenen İLK oyunu olma özelliği de taşıyor. Bu yüzden olsa gerek, bire bir çeviri mantığı ile oyun geneline dağılmış ‘s.kine taktığı yok’ , ‘ …bu s.kilmiş gezegendeki’ gibi kelimeler kulaklarınızı oyun boyunca tırmalıyor!

Asıl Şölen ikinci perde de başlıyor. Hazmı zor bir oyun! Bu sebepledir ki, oyun sonunda seyirciler konuşamıyor bile! Oyunun içeriğini ‘var olmanın bir metaforu’ olarak özetleyebilirim belki. Ama çok özetlenecek bir oyun da değil. Oyunun tümü hayatın özeti gibi.

Müthiş ve beklenmedik final ile seyircinin nefesini kesen oyunu eğlenmek için değil, düşünmek için gidilmesini tavsiye edebilirim.

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..