Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '17

 
Kategori
Deneme
 

Solgun çiçekleri de sev

Solgun çiçekleri de sev
 

Hayat bazen solgun bir çiçek gibi gelir; eksik kalmıştır kim bilir belki de özlemiştir önemlisi de özlemi yok sayılmıştır. Solgun çiçekler biraz yalnızdır ve severler bu yalnızlığını. Bazıları değişken olduğunu söyler oysa ki solgun çiçekler hakikati ararlar; varsıl bir dünyada bir çok şeyi yok sayarlar. Hakikati ararlar ki bu sebepten biraz da hüzünlüdürler. Hüzün biçimi hayata küskün olmak değil sakın ola ki yanlış anlaşılmasın.
                       Güneşin her gün yeniden doğup yeniden battığını bilir; insanlar bu duruma zaman derler evet onlar zamanın içinde eriyerek var olurlar. Solgun çiçekler amanın arkasına saklanmazlar. Oralarda bir yerde tam karşında net bir duruş sergilerler; onlar seni sorgulamazlar fakat yanlışını da bilirler ve sadece susarlar. Suskunluk doğaya, insana olan saygısından, sevgisindendir.
                       Solgun çiçekler kendi acısının yanında sevdiklerinin acısını da duyarlar bütün hüzünlerinin sebebi biraz da buymuş sanırım; üstelik solgun çiçekler ahkam kesmezmiş onlar aşka inanırmış; var oluşun ötesinde duyguların inceliğine inanır bu nedenle bir parça ayrıksı duruşları bu sebeptenmiş diyebiliriz. Güçlü kahramanlar beklemez; kalbine inanan ve ona sadık kalan gülleri ararmış.
                       Solgun çiçekleri öyle önlerde göremezsiniz; yüzeylerde hiç. Onlar saklı dehlizlerden gelen gizemli güzelliklerdir; görmek isterseniz, sevmek isterseniz şayet. Solgun çiçekler boynunu dik tutmaz sanırsınız oysa bir gülümsemeniz onu nasıl da dik tutar, görseniz şaşırırdınız.
                      Solgun çiçekler hayatın deminde var olurlar. Demlenirler acılarında ve yalnızlığına kimseleri dahil etmezler, feryat etmezler. Önemlisi bilirler acıların verdiği sükuneti, yaşarlar derinden.
                      Gün gelir solgun çiçekler; kış mevsiminin hazin olan karından, baş kaldıran birer kardelen olurlar. Kardelenler asil bir şekilde sarar her yanımızı. Hüznü gelinlik olmuş şu dünyada kardelenler birer umuttur. Umudun ve sevginin özüne hakikatle inebilenler birer kardelene dönüşürler. Bütün yargılardan, çıkarlardan uzak yaşarlar. Dönemin saman alevi yıldızlarından olmak istemezler.
                      Solgun çiçek olmaktan korkmayın çünkü onlar gerçektir. Solgun çiçekler gerçekten severler; sevgileri sebepsizdir ve sadece anlamını öyle güzel taşır ki üzerinde, şaşırırsınız. Sevdim der. Solgun çiçeklerin birer kardelen olma hikayesinde gerçekliğini yaşayan doğru insanlar var unutmayın...

 
Toplam blog
: 42
: 263
Kayıt tarihi
: 29.09.14
 
 

Eczacılık mesleğimin yanında Edebiyatın da olmasını istedim çünkü çok sevdim. Yazma eylemi; hayalle..