Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Soluk benizli soydaşlarımız

Soluk benizli soydaşlarımız
 

At,avrat,silah..Avrat evde...


28.01.2008 13:36:25

ABD'nin New York kentinde, Türklerle Kızılderililer arasındaki ortak bağlar, konusunda bir panel düzenlenmiş.

Haberi veren Zaman gazetesinin bildirdiğine göre, George Washington Üniversitesinden Prof.Dr.Türker Özdoğan başkanlığında yapılan panelde, Türklerle Kızılderilier arasında dil, kültür, tarih, inanç ve el sanatları alanlarındaki benzerlikler ortaya konmuş.

Hatta DNA çalışmalarıyla tanınmış Dr.Levent Bozatlı da işin biyolojik kökenlerini ortaya koymuş. Buna göre, hocanın Oxford Üniversitesinde yaptırdığ genetik incelemeler, köklerinin Amerikanın en büyük Kızılderili kabilelerinden olan Onedia ile aynı özellikteki Djigonasse klanına ait olduğunu göstermiş.

Bu iddialar yeni değildir malum... Hatta Atatürk'ün de bu konuyla yakından ilgilendiği söyleniyor.

Bizim Kızılderilileri keşfimiz ise Teksas, Tommiks, Zagor gibi Amerikan menşeili çizgi romanlardandır. Kızlıderililer hep kötü adamlar oluyordu o romanlarda ama ben için için onlardan yana olurdum.

Demek bu genetik köklerimizden gelen bir sıcaklıkmış. Başka benzerliklerimiz de vardı Kızılderililerle;

Biliyorsunuz o romanlarda, Kızılderililere hep "soluk benizliler" diye hitap edilirdi. Biz de ekonomik darboğazı asla aşamamış bir ülkenin çocukları olarak her zaman "soluk benizli" ydik zaten.

Ayrıca, Avrupa kökenli fötr şapkalılar onlara "vahşi" ler derlerdi. Oysa her zaman ellerinde silahları olan fötr şapkalılar olurdu. Daha sonraları öğrendim ki, bunlar bize de vahşiler diyorlar. Kıbrıs harekatı yaptığımızda İngiliz gazeteleri sekiz sütüna manşet "Barbarlar..." manşetlerini atmışlardı bizim için... Barbar ve vahşi aynı şey değil mi?

Bizim tarihimiz "göçler tarihi" dir değil mi! Bu kızılderililer de Amerika topraklarında ot gibi bitmediler ya... Bir yerlerden geldiler muhakkak.Göçmen biz olduğumuza göre, Bering Boğazından aşıp Amerikaya ulaşanlar neden bizim atalarımız olmasın!

Bir de "ateş suyu" var. "Medeni Avrupalı" ların, ateşi ateş, suyu su olarak bilen "vahşi yerli soluk benizli" soydaşlarımıza, ateşle suyun bileşiminden elde edilmiş, medeniyet timsali "ateş suyu" nu öğretmeleri vardır ki, bu konudaki acemiliğimiz dünyanın neresinde olursa olsun hala sürmektedir.

Ateş suyunu içip de dağıtmayan Türk var mıdır? Varsa Türk değildir. Soydaşımız Kızılderililer de "ateş suyu" nu içer içer dağıtırlardı nitekim...

Haberin sonunda, Türklerle Kızılderililer arasında bağ olduğu tezine inanmayan Antropolog Prof.Dr.Marjorie Mandelstam bile paneldeki kaynaşmayı görünce fikrini değiştirmiş ve "Türklerle Kızılderililer öylesine kaynaştılar ki sanki yıllardır birbirlerini tanıyormuş gibi..." diyerek artık kendisinin de Türklerle Kızılderililerin akraba olduğuna inandığını ifade etmiş.

Afganistan'dı, Irak'tı derken ABD ile yakın bir gelecekte, "Kızılderili kardeşlerimize özgürlük" sorunu da başlayabilir.

Başlasın başlamaya da, Afganıstan'da, Irak'ta veya başka yerlerde "Go home Coni.." pankartları taşırken, Kızılderililere yapılanları protesto etmek için nasıl bir pankart taşıyacağız.

Şöyle olabilir mi; "Come home our friends.."

Tabi bu Kızılderili kardeşlerimiz için...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..