Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '20

 
Kategori
Kitap
 

Soluksuz Okuyacağınız 5 Kitap

Virüs salgını sebebiyle evde kalmamız gereken bu günlerde, zamanımızı kaliteli geçirmek için size soluksuz okuyacağınız 5 kitap önerisinde bulunmak istiyorum.  

1- Ahmet Ümit - Ninatta'nın Bileziği

3300 yıl öncesinden günümüze gelen bir çığlık. Hititler döneminde, Kadeş savaşı sırasında, savaşçı Nuvanza ile soylu bir ailenin kızı Ninatta'nın etkileyici aşk hikayesi. Kısa bir kitap ama etkisi uzun süre gitmeyecek.

2- Ahmet Ümit - Patasana

Ahmet Ümit'ten önereceğim ikinci kitap (aslına bakarsanız Ahmet Ümit'in tüm kitaplarını öneririm). 

Adeta sizi bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Gaziantep yakınlarında kazı yapan arkeologların antik Hitit kalıntılarına ulaşmaları, yazman Patasana'nın tabletlerini bulmaları ile kazı bölgesinde başlayan cinayetler. Kitap bizi iki farklı zamana götürüyor. Tabletlerde Patasana'nın içinde bulunduğu antik dönemler anlatılırken, kazı bölgesinde ise arkeologların başına gelen olaylar akıcı bir dil ile anlatılıyor. Değerli yazarımızın bu kitabının sizde iz bırakacağına emin olun.

3- Stephen King - Hayvan Mezarlığı

Dr. Creed ve ailesinin yeni taşındıkları evin civarlarında bulunan Hayvan Mezarlığından ve bu mezarlığın taşıdığı sırdan haberleri yoktu; ta ki komşuları Jud bu mezarlıkla onları tanıştırana kadar. Merakla okuyacaksınız.

4- Mehmet Rauf - Eylül

Edebiyatımızın "ilk psikolojik romanı" olan Eylül yazarın en önemli eseridir. Yazar yasak bir aşkı detaylı ruhsal çözümlemeler yaparak sade bir dille anlatıyor. Bu kitabı okumadıysanız, okuyunca geç okuduğunuz izin üzüleceksiniz.

5- Henri Charriere - Kelebek

Yazar kitapta kendi hayatını anlatmış. İşlemediği bir cinayetten, müebbet kürek cezasına çarptırılması sonrası kaçma maceralarını anlatıyor. Asla pes etme dedirten bir özgürlük mücadelesi.

Herkese iyi okumalar...

 
Toplam blog
: 7
: 462
Kayıt tarihi
: 21.05.13
 
 

Sosyal bilimci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve ekonomistim. Araştırmayı seven, doğa meraklısı bir kiş..