Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '16

 
Kategori
Siyaset
 

Solun inandığı değerler nedeniyle Kürtlerin yanında durması normal

Solun inandığı değerler nedeniyle Kürtlerin yanında durması normal
 

Yalnız bu çok ince bir çizgi. Kendimden biliyorum, demokrasi vurgusunu (Kürtleri seviyorum demokrasi vurgusu değil) iyi yapabilmek için bu alana girdiğimde bana PKK’yı savunuyor dediler. Ben bağımsız bir düşünce adamıyım, gerekirse Kandil’e, IŞİD’e giderim. Ama işte hassas bir dönemden geçiyoruz. Üstelik memlekette milliyetçi duygular tavan yapmışken Kürtleri seviyorum deseniz bile Kürtçü olursunuz.

Herkes konuya aynı pencereden bakacak diye bir şey yok. Bu çerçevede solu temsil ettiği söylenen CHP’nin HDP’li vekillerin tutuklanması karşısında ortaya koyduğu siyasi tavır anlaşılır bir durum.

Akşam TV’de bir yorumcu dokunulmazlıkların kaldırılması hataydı dedi. Belgeli bir suç var ise kişinin dokunulmazlığı anında kaldırılır. Yani suça istinaden kaldırılır ve o vekil hakkında işlem yapılır.

Bazılarının fezlekesi var, dosyası var. Hakkında fezleke düzenlenmiş. Fezleke nedir ya, tespit ettiğin bir suçu varsa hemen o gün dokunulmazlığını kaldır, mahkemeye yolla.

Aylar geçmiş, eski bir tarih, ne yaptığı belli değil… İsnat edilen suça itiraz eden mahkemeye gitmeye de itiraz eder. Bütün bunları bir araya getirdiğinde HDP’li vekiller belki suçlular ama haklarında yapılan kanuni muamele şık durmuyor.

Kanlı terör örgütü PKK’yı destekleyenleri kim koruyabilir bu ülkede. Böyle bir şey olabilir mi? E diğerleri gitti onlar niye gitmiyor. Bunları ihanetle suçluyorsun, onlarınki hikâye.

Üç beş vekili tutuklamıyorsun ki halk tarafından seçilmiş bir siyasi kadroyu tutukluyorsun. Solun argümanı zaten adalet. Ulaştığın eylem bilgi belge varsa kimle ilgiliyse fezlekesini düzenlersin, mecliste dokunulmazlığını kaldırırsın, verirsin savcıya alır götürür. Yapılanlar siyasi gibi görünüyor.

Elbette suçları vardır, ben şahsen HDP’nin PKK’yı destekleyen bir parti olduğunu düşünüyorum. Ama bu böyle olmaz. Böyle yaparsan AB, müzakereleri sonlandıracağız bile der. Sonlandırsın ama sonuç sadece bu olmaz; Türkiye dünyada demokratik olmayan bir ülke olarak algılanır. Solun derdi de sanırım budur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..