Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Soma faciası olağan şeydir

Soma faciası olağan şeydir
 

Soma faciası olağan şeydir, madencilik tarihiinin en büyük faciası diyorlar halbuki 200 yıl önce başka bir ülkede benzer büyüklükte bir facia olmuş.


Soma faciası olağan şeydir,  madencilik tarihinin en büyük faciası diyorlar, halbuki 200 yıl önce başka bir ülkede benzer büyüklükte bir facia olmuş.  200 yıl önce güvenlik teknolojileri, hayat odaları icat edilmemişti, yanmaz malzemeler yoktu diyorlar. Olsun ne farkeder, sonuc benzer idi.  200 yıldan beri hiç bir ülkede  bunun yarısı kadar  bile bir facia olmadı diyorlar. Çin, zambiya dahil bütün ülkeler ululararası madencilik iş güvenliği şözleşmesini yıllar önce imzaladı  ve standartları uyguluyorlar ama Türkiye imzalamadı diyorlar.  Halbuki   İmzalamayan  diğer bir ülke daha var Afganistan.  Çin bile madencilik techizatlarını Almanyadan ithal edip  alman standartlarını  uygularken Soma Çin malı ve yanar ekipmanalmar kullanıyor diyorlar. Evet ama böylece maliyetleri düşürüp şirketin karlılığını artırıyoruz. Sadık iş adamlarımızın karlılıklarını benzer yollarla artırmasak  havuzumuza kim para koyar. Medyamızın yarısı batar. Faaliyetlerimizi kim finanse eder.  Biz böylece istiklal mücadelesi, kurtuluş mücadelesi veriyoruz.  Bunun aksini söyleyenler haindir.

Yukarıdaki  gibi düşünüyordum  ama şimdi tekrar diüşünüyorum da,  Bu işte paralel yapının (paralel devletin) parmağı var. Nasıl olur, bu kadar uzun parmak mı olur demeyin. Pensilvanyadan okyanusun altından gelip tüm maden galerilerini yakacak parmakları var. Suriye'ye isyancılara gönderdiğimiz silahları tırların içindeyken gören gözleri olanın parmakları da böyle uzun ve yetenekli olur.

Hamit

 

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 322 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 54
: 1229
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1950 yılında doğdum, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1974 mezunuyum. 1986 yılında Gazi Ün..