Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Soma'nın sorumlusu aranıyor!

Soma'nın sorumlusu aranıyor!
 

Bu ülke az gelişmişlikten (aslında gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer aldığı söyleniyor) hiçbir zaman kurtulamaz. Böyle liderler, böyle devlet adamları, bürokratlar, iş adamları olduğu sürece hiçbir zaman kurtulamaz!
 
Bu nasıl bir iştir diye bir süre sorarlar insanlar, bir süre peşinden giderler ama sonra yine unutturulur ve bir ya da birkaç sene sonra yine benzer bir olay yaşanır. Çıkıp konuşanlar bir sürü eksikliklerin, aksaklıkların, ihmallerin olduğunu söylerler de hiç kimse suçlu değildir. Suç bir ona bir buna atılır sonra ortada kalır. Ama belki bu olaydan sonra artık Türkiye’de bir şeyler değişebilir de. Çünkü artık suçlar öyle çoğaldı ki, insanların o kadar canı yandı ki artık korkmaz oldular. Ne polis copundan, ne tomalardan, ne panzerlerden, ne plastik mermilerden ne ses bombası, ne sis bombası ne de gözyaşı bombasından. Çünkü artık insanlar insanca yaşamak istiyor. Bir grup azınlık insanların kanını kene gibi emerek zenginleştikçe zenginleşirken büyük kitleler sefalet içinde yaşamaktan bıktı artık. 
 
AK parti neden CHP’nin Soma madenleri için verdiği önergeyi kabul etmemiş. Neden madenlerde her şeyin yolunda olduğunu, modern bir sistem ve ekipmanlar kullanıldığını söyleyip geçiştirmişler. Bunları CHP milletvekilleri çıkıp söylüyorlar. Bu partinin yapacağı hiçbir açıklama inandırıcı olamaz. Her şeyin üstünü örterek nereye varabilirler bunlar? Sen her şey yolunda, modern bir sistem ve ekipman kullanıyorsan neden böyle büyük bir facia yaşanıyor o halde! Sadece geri kalmış ülkelerde, 3.dünya ülkelerinde yaşanıyor bunlar. Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerinde böyle bir facia hiç görülmüş müdür?
 
Belki suçu bir kişiye yüklemek yanlış olur. Çünkü burada suçlanacak pek çok insan var. Maden sahibinden, enerji bakanlığına ve denetçilerine, çalışma bakanlığından denetçilerine ve tüm olandan bitenden haberi olup ta konunun üstüne üstüne gitmeyenler ve en başta da bu ülkenin başbakanına. En çok sorumluluğun onda olduğu da söylenebilir bu durumda çünkü bu ülkede madencilikte tüm ruhsatlar başbakan'ın doğrudan iznine bağlanmış!  Sen bunlara ruhsat veriyorsan bu demektir ki denetlemesini de adam gibi yaptıracaksın! Bu zavallı halk o madende nasıl bir sistem kullanıldığını nerden bilsin! Sadece senin sözüne inanmışlar işte, onların hatası bu! Dünya da standartlar olduğunu bu halk nerden bilsin! Onlar senin standartlarınla böyle görünen ve bir de görünmeyen facialar yaşayıp duruyorlar işte! Lanet olsun ki hala çıkıp istifa etmiyorsun! Bu ülkede madenlerde dahil her şeyi satıp kar yapmaktan başka ne işe yarıyorsun sen, lider bozuntusu!
 
Toplam blog
: 5
: 2159
Kayıt tarihi
: 28.03.11
 
 

1995 İstanbul Üniversitesi, Yabancı Diller Bölümü İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. Yuriçinde ve ..