Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Somali’ye yardımı esirgemeyelim

Somali’ye yardımı esirgemeyelim
 

Somaliye Yardım


Bugün ahireti kazanmanın zor, kaybetmenin kolay olduğu imtihan dünyasında yaşamaktayız. Kimi milletler var ki yüksek refah içinde imtihan edilirken kimi milletlerde açlık ile imtihan edilmekte. İşte bugün Afrika’da yaşananların ibretlik alınması ve yardım konusunda büyük bir imtihandan geçildiğimizi unutmayalım. 

Ekranlarda izlediğimiz yürek burkutan görüntüler. Annelerin kucaklarında açlıktan zayıflamış kemikleri gözüken birçok çocuklar. Ekranlarda gözüken hiçbir çocuğun durumu normal değil. Bünye zayıflığından dolayı çocukların hastalıkları ve açlıktan ölümlere yürek dayanmıyor. 

Ajanslarda geçen haber göre üç yıldan beri yağmur yağmamakta. Yağmur yağınca bereket yağıyor deriz ya. İşte o bereket Somali’de 3 yıldan beri yok. Yağmur yağmayınca da ürün tahsili olmamaklar beraber açlığın pençesine düşülmekte. 

Ne kadar yürek burkutan bir durum değil mi? Bizim sofralarımızda en az beş-altı çeşit nimet bulunulmasına nasıl bir cevap vereceğiz. Peygamber efendimiz (s.a.v) “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” sözünü ne kadar benimsiyoruz. Yaşadığımız mübarek Ramazan ayı sürecinde yardım konusunda ne kadar hassas olabiliyoruz. Sadece ekran karşısında Allah yardımcıları olsun diyerek kenara çekilmek doğru olmadığı gibi Müslüman bir kişiye yakışacak bir durum değildir. 

Orada yaşayanlar ile bizler arasında fark var. Onlar açlığın son demine kadar mücadelesini sürdürerek bizler de israflara devam ederek tezat bir durum sergileyerek durumu ortaya koymaktayız. Bir gün geçen ekmeği çöpe atarak yenisini alarak israfa dur diyemiyoruz. Bolluk içinde yaşadığımız süre içersinde Afrika’da yaşanılanlara kulak tıkamayalım lütfen. Elimizden geldiğince yardımcı kuruluşlar aracılığı ile desteğimizi esirgemeyelim. 

İmtihan olduğumuz dünyada bugün zengin olan birinin yarın ki durumu Allahtan başka kimse bilmemekte. Onun için bizlerinde o duruma düşmesek de şu an ki durumumuzdan daha kötüsü olabileceği düşüncesi ile yardımlarımızda bulunmalıyız. 

Sesleri duyuyor musunuz? Sizlerden yardım bekliyorlar. 

 

Kimse Yok Mu: ACLIK yaz 5777’ye yolla
Diyanet: AFRIKA yaz 5601’e yolla,
Kızılay: 2868’e boş mesaj gönder
 

 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..