Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Some Like It Hot

Some Like It Hot
 

Some Like It Hot


Joe-Josephine rolüyle Tony Curtis, Jerry-Daphne rolüyle Jack Lemmon ve tabiki sinemanın güzel ve etkileyici yüzü olan Sugar Kane rolüyle Marilyn Monroe bir araya gelince akla gelen nedir: Tabi ki Some Like It Hot, yani Bazıları Sıcak Sever...

Film iki müziyen kafadarın mafya hesaplaşmasına istemeden de olsa şahit olmasıyla başlıyor. Daha sonra karşımıza Miami yolcusu, tamamı kadın yolculardan oluşan bir turnede, Josephine ve Daphne olarak çıkarlar. Düşünmedikleri bir şey vardır elbet. Trene binecekleri sırada, topuklu ayakkabılarıyla zar zor yürürlerken, sinemanın buğulu güzeli, sarışın efsanesi, alımlı yürüyüşüyle Sugar Kane ile yani Marilyn Monroe ile karşılaşırlar. Sugar Kane'nin büyüleyici güzelliği Joe ve Jerry'nin kısa sürede akıllarını başından alır. Sugar Kane ise Miami'de ya bir saksafoncuyla ya da bir milyonerle tanışma umuduyla yolculuğa çıkacaktır. Joe, Sugar Kane etkilemek için karşımıza Shell Oil sahibi Junior olarak çıkmaktadır. İki kafadarın Sugar Kane için yaptıkları filmin sonunda Joe'nun başarısıyla sonuçlanır.

Filmin göze batan karakterlerinden birisi de Osgood Fielding'tir. Jerry'nin pardon Daphne'nin başının belası olan film sonundaki inanılmaz replikleriyle güldüren aktör Joe E.Brown da rolünün hakkını fazlasıyla veriyor.

Film 1959 yapımı, siyah beyazdır. Filmin renkli çekimleri, Jack Lemmon ve Tony Curtis'in kadın kılığındaki makyajlarını daha iyi yansıtması bakımından siyah beyaz olarak yayınlanmıştır. Film, dönemin ünlü yönetmeni Billy Wilder tarafından çekilmiştir. 6 dalda Oscar'a aday gösterilen film, bunlardan "En İyi Kostüm Dizaynı" kategorisinde başarıya ulaşmıştır. Bir çok filme de esin kaynağı olan Some Like It Hot'ın Türk versiyonu Sadri Alışık, Yusuf Sezgin ve Feri Cansel'in rol aldığı "Fıstık Gibi" filmiyle sinema severlerle buluşmuştur.
Eğer hala izlememişseniz ve hafta sonu izleyeceğiniz filme henüz karar veremediyseniz, size tavsiyem kesinlikle "Some Like It Hot" olacaktır.

Unutmayın şu soğuk kış günlerinde "Bazıları Sıcak Sever".
 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..