Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

somon dna'sı ile gelen güzellik

somon dna'sı ile gelen güzellik
 

   Yaşam süremizin uzaması ile birlikte yüzümüzde ve vücudumuzda oluşan yaşlanma etkileri ile savaşımız devam ederken en güncel tedavi yöntemlerinden birisi de Somon Aşısı. 

   Cilt yenilenmesi, gerginliğinin artması, cildin nem oranının arttırılması için vücudun doğal elemanları olan polinükleotid ve hyalüronik asit ihtiyaç olan bölgeye belirli aralıklar ile enjekte edilmektedir. 

   Somon balığı sütünden elde edilen somon DNA’sı, hacminin 10 bin katı suyu tutarak, derinin nem dengesini sağlıyor, cilt kendini yeniliyor, deri yaşlandıkça, dokuların kan dolaşımı ve hücrelerin oksijenlenmesi azalıyor. Dolayısıyla hücrelere zarar veren serbest radikallerin ortamdan uzaklaştırılması da zorlaşıyor. 

   Yaşlanmanın etkisiyle birlikte DNA’da da bozulma gözleniyor. Bu etkileri durdurmak ve geriye çevirmek bu yöntem ile oldukça mümkün gözüküyor.

   Derinin kan akışının artması ile bölgesel oksijenlenme hızlanır.Yoğun miktarda su molekülünün yerinde yönlendirilmesiyle, serbest radikaller temizlenir. Kolajen üretimi artar ve ayrıca UV radyasyonlarının neden olduğu zararlara karşı da koruma sağlanır.

   Cildin elastikiyetini artırarak deri kırışıklıkların önlenmesinde de kullanılır. İnce ve kuru ciltlerdeki göz çevresinde oluşan kaz ayağı kırışıklıklarını, gözaltı torbalarını, dudak kenarındaki çizgileri yok eder.

   Oksijenlenmeyi artıran maddelerle birlikte deri altına mikro iğneler ile enjekte edilen Somon DNA’sı cilt altı dolaşımı arttırır.

   Lokal anestezi ile ve ya anestezi olmadan uygulanan yöntem genel olarak ağrısız bir işlemdir.15-20 dakikalık bir uygulama sonrası kişi günlük yaşamına devam edebilir. Seans aralıkları kişinin cilt yaşı ve yapısına göre değişmekle birlikte genellikle ayda bir veya ikidir. Sonraki aşamada seanslar üç ayda bire iner. Cildi aşırı yaşlanmış ve kırışmış olan hastalara 15 günde bir yapılan uygulamalar çok daha iyi sonuç verir.

   Seanslara düzenli olarak devam eden kişilerin cildindeki farkedeceği ilk değişim canlanma ve parlaklıktır. Daha sonra cildin gerginliği artmaya başlar, kırışıklıklar kaybolur.

 
 
Toplam blog
: 6
: 93
Kayıt tarihi
: 08.11.16
 
 

1980 İskenderun doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi İskenderun'da tamamladım. 1998-2004 yılları ar..