Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hakan Karaduman (Akdenizli)

http://blog.milliyet.com.tr/akdenizli

20 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Somrukçu

Somrukçu
 

..


Eskiden somrukçular vardı. Bebeklerin genizlerinde, burun içlerinde toplanan balgamı emerek tükürürlerdi. Genelde alerjik bebeklerde solunum yollarında toplanan sekresyonu vakumlayarak boşaltırlar, bebeklerin rahat nefes almalarını sağlarlardı. Hatta doğumdan kalan bazı pıhtı parçacıklarını da temizlediklerinden bebekler uzun süre rahat ederlerdi.

Somrukçular yine varlar mı, bilmiyorum ama bu “hasta bakıcıların” adları google a dahi giremeden (somrukçu yazdığınız zaman tomrukçu çıkar) tarih sahnesinden silindiler.

Emerek boşaltmak kiri… Tükürüp atmak…

Google değil tabii ki anlattıklarımın ana fikri; hoş, orada bulamayacağınız kelime pek yok. Örneğin, bir kelime yazdığınız zaman bilmem ne ve idüğü belli olmayan amaçlı amaçsız sözlükler karşınıza çıkar, sayfaları açılır, sayfa içinde reklamlar suratınıza “paskırır” ve şöyle yazar: “böyle bir kelime yoktur!”

Somrukçuysa, google da, “acaba tomrukçu mu demek istediniz”le sizi karşılıyorsa, demek sözlükçülere dahi uğramamış bir kelime; iyi, henüz kirlenmemiş.

***

Burasını abarttığımı düşünenler olmuştur; zaman verdiğim her şeyi abartarak değer veririm. Nedeni açıktır: zamanım az ve ben bunu nereye kullanmışsam keseden yemişimdir.

Üstelik geri dönüşümsüz birikimlerdir zaman. Verirsiniz, gider. Geri dönüşüm asla sizin düşündüğünüz gibi olmayacak, hatta sürpriz bonus hediyelerle size dönecektir: tabii ki kötü! Hem nereden bulduğunuz iyi ve güzel olana dair olanın bolluğunu?

En güzel ve en keyifli günlerinizde dahi bu Akdeniz’e uzanan kısrak başında depremler bitmeyecektir.

Dünya kirlenirken sinekler kısrağı kaşındıracak, kuyruğu yetmeyecektir.

Bir somrukçu lazım dünyaya.

İçindeki kötülükleri somuracak ve uzaya tükürecek. Bu kez uzay kirlenecek. Veya dünyada insana dair çok az şey kalacak.

Not: Bir süreliğine dükkanı kapatacaktım. Sıkılmıştım da biraz. Gelen bir mesaj nedeniyle yeniden yazdım. Kendilerine teşekkür ediyorum; farkındayım.

***

ses diye buna derim: http://www.dailymotion.com/relevance/search/aguilera/video/x22kuf_christina-aguilera-the-voice-within_music

 
Toplam blog
: 470
: 551
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmeye" benzer hayatımız. Mutlaka mavi gökyüzü görünecektir. Gid..