Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sömürü düzeni

Sömürü düzeni
 

- 1948 Yılında, ABD.Dışişleri Bakanı George Marshall'ın; Marshall Planı adı altında, Avrupa Ülkelerine mali ve malzeme yardımı yapmak üzere, Ekonomik ve Kalkınma Planı hazırlamış, Türkiyede bu Plana dahil edilmişti.

- "Bu çerçevede, ABD den gelen süt tozları, yağ ve peynirler okullarımızda 1950 li yıllarda öğrencilere beslenme saati adı altında verilmiştir". Bu yıllarda Türkiye'den "Küçük Amerika" diye bahsedilmeye başlanmasıyla, emparyelist isteklerininde başlangıcı oldu.

- 1950 Yılında Kore Savaşına katılmamız için BM ve Amerika'nın isteğiyle bir Tugayımız gönderilmiştir. 5090 Subay, Astsubay, Er ve Erbaştan oluşan bu tugayın kaybı, 721 şehit, 2111 yaralı, 175 kayıp, 238 esir ve 298 akibeti belirsiz asker olmuştur. (Vikiped) kaynak.

- Böl, yönet taktikleriyle dünya devletleri üzerinde oynanan oyunlar, ülkemizde de oynanmak istenmektedir. Bir zamanlar, sağcı, solcu, komümist, kapıtalist gibi kavramlarla üniversitelerimizde eğitim yapılamaz hale getirilmiştir. Sünni, Alevi meselesi alevlendirilmek istenmiş, milletimizin sağ duyusu sayesinde
bu oyuna gelinmemiştir.

- Nihayet Pkk terörünü desteklemişler, kardeşi kardeşe kırdırmışlardır. Yurdumuzu yaşanmaz hale getirmek, kalkınmamıza sekte vurmak için her türlü oyunu oynamaktan asla vazgeçmemişlerdir.

- En son oyunları; Globalleşme adı altında ülkemiz kaynakları, stratejik öneme haiz fabrikalarımız, şirketlerimiz satın alınmaktadır. Enjekte ettikleri dolarlarla hazine bonoları, devlet tahvilleri yüksek faizlerle sömürülmektedir.

- IMF ve D.Bankası kontrolörleri vermiş oldukları 226 milyar dolarlık ( Kamu ve Özel Sektör ) kredilerinin tahsilatında bir kazaya uğramamaları için, kendi görüşleri doğrultusundaki kararları bize dikte ettirmektedirler. Adeta elimizi kolumuzu bağlamışlardır.

- Adım adım Atatürk ve onun inkilaplarını ortadan kaldırmak, TSK' yı yıpratmak için her türlü oyunlarını oynamaktan geri kalmıyorlar.

- Ilımlı İslam ve Ortadoğu projeleriyle, petrol yataklarının üzerine
oturmak için acımasızca ülkeleri kan gölüne çevirmekten, ülkeleri karıştırmaktan geri kalmıyan emparyelizme dur demenin, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu gerçeğini gözardı etmeden
sıkıca sarılmalıyız...

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..