Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Son "Halife"nin Evinde, "Sanat Silahı" ile Saldırı!

Son "Halife"nin Evinde, "Sanat Silahı" ile Saldırı!
 

Son halife Abdülmecid'in evinde sergilenen "çıplaklık" da tıpkı 1932'de bir Müslüman Türk kızını  güya "dünya güzeli" seçerek soyan Haçlı ruhunun günümüzdeki yansıması...

O zaman Kerime Halis, güzellik yarışmasına katılıp "soyununca", Osmanlı kadınını soymayı başardık diye sevinen Batılı ruh, Kerime Halis'e dünya güzelli ünvanı vererek taltif etmişti.

Batının kültür saldırılarının hedefi her zaman bu ülkenin dini, milli ve ananevi değerleri olmuştur... Onlar, bu milleti dize getirmenin yolunun, milleti ayakta tutan değerleri yerle bir etmek olduğunu çoktan keşfetmişlerdi.

Lafı uzatmaya gerek yok...Halife Abdülmecid'in evinde yapılan ve tiksindirici bir çıplaklıktan başka bir şey ifade etmeyen "sanat" gösterisi tepkilere neden olunca, karşı tepkiler de gecikmedi.

Karşı tepkinin temel gerekçesi, Halife Abdülmecid'in de "Nü" resimler yapmış olması imiş... Madem Halife'nin kendisi çıplak resimler yapmış o halde bu "müstehrek" sergi de normal sayılırmış...

Oysa, burada mesele ne son halifenin kendisidir ne de onun hobileridir... Burada mesele, halife kavramının bizim dini ve tarihi literatürümüzdeki yeridir.

Halifelik, hem dini hem siyasi bir kurumdur... Başlangıcında daha ziyade "dini" kimliği olan Halifelik zamanla siyasi yönü ağır basar hale gelmiştir; ancak dini kimliğini de tamamen kaybetmemiştir.

Aslında Halife Abdülmecid'in Nü resimler yaptığını söyleyerek bu "rezaleti" savunanlar, bir bakıma kendilerini de inkar etmektedirler. Şöyle ki;

Sürkeli Halifeliği dini bir kavram olarak görüp kötüleyenler, bugün son halife'nin de çıplak kadın resimleri yapmış olmasını kendilerine dayanak yapıyorlar... Tam bir iki yüzlülük yani...

Demek ki, halifeler öyle aşırı dinci adamlar değilmiş, hatta Nü resimler bile yaparlarmış... O zaman niye böyle halifelik düşmanlığı yaptınız... Sürekli bağnaz, yobaz...gibi tanımlarla halifeliği tezyif etmek istediniz!

Osmanlı'nın son dönemlerinde Saray ve halifeler epeyce Batılılaşmıştı... İddia edilenin aksine, son padişahlar ve son halifeler Batılı kültür ve sanat aşina insanlardı... Bunun iyi tarafı vardı, kötü tarafı vardı bunu tartışmak mümkündür... Ancak, tarihin bize mirası olan kavramları kirletmemek de esastır.

Değil, bir halifenin evinde, herhangi bir dini-tarihi yeri olan şahsiyetin evinde de böyle çirkin, absürt göseriler yapılmamalıdır... Eğer, yapılıyorsa bunun özel bir anlamı vardır.

Bazı televizyon dizileri, kimi medya organları ve böyle "sanat" gösterileri aslında tarihimizle hesaplaşma adına yapılıyor....

"Zulüm 1453'te başladı" diyen zihniyet, bazan açık açık kendisi bazan de "devşirdikleri"nin eliyle, dinimizle, kültürümüzle, tarihimizle hesaplaşmayı sürdürüyor.

İşin aslı budur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..