Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Son 5 yılda emsalleriyle saha kapatma cezaları.. "Karar yüce makamlarındır"

Son 5 yılda emsalleriyle saha kapatma cezaları.. "Karar yüce makamlarındır"
 

"uçtu uçtu, taraftar uçtu"-Yerseniz-


22 Kasım 2004 tarihinde İnönü Stadı´nda oynanan Beşiktaş- Çaykur Rizespor Süper Lig maçında tribünlerde yaşanılan bir kavga sonrası Cihat Aktaş isimli 16 yaşındaki lise öğrencisi bir genç‚ bıçaklanarak öldürülmüştü ve bu olay belki de bir ilkti Türk futbolunda. Stadyumda bir cinayet işlenmişti.

Yetkililer-yetkisizler‚ etkililer-etkisizler‚ bilenler-bilmeyenler‚ hükmedenler-hükmedilenler toplandılar ve ferman buyurdular bu olay sonrasında:

"Beşiktaş İnönü Stadyumu‚ 5 maç kapatıla"

***

19 Mayıs 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig maçı‚ tribünlerde meydana gelen olaylar nedeniyle tam 3 defa durdu‚ hakem Bülent Demirlek´in "üstün özverisiyle" maç tamamlandı nitekim. Öyle ki‚ tribünlerde meydana gelen olaylara müdahale eden bir "polis memurunun gözünün kör edilmesi pahasına hem de." Müsabaka gözlemcisinin resmi raporuna göre‚ yaklaşık 10.000 in üzerinde yabancı cismin tribünlerden yağdığı ve tarihe "sulu derbi" olarak geçen "bir utanç gecesi" daha yaşanmıştı maalesef.

Yetkililer-yetkisizler‚ etkililer-etkisizler‚ bilenler-bilmeyenler‚ hükmedenler-hükmedilenler toplandılar ve ferman buyurdular bu olay sonrasında da:

"Ali Sami Yen Stadyumu‚ 4 maç kapatıla" (Çıkan olaylar nedeniyle 4 maç‚ 1 maç ta küfür nedeniyle kapatma kararı verilmişti) "

***

12 Nisan 2009 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig maçı da son yıllardaki maçlardan farksızdı yaşanılanlar dikkate alındığında. Tribünlerinde yaşanan olaylar bu defa sahaya da sıçramış ve her iki takım oyuncuları da birbirlerine fiziki müdahalede bulunmaktan imtina etmemişlerdi.

Yetkililer-yetkisizler‚ etkililer-etkisizler‚ bilenler-bilmeyenler‚ hükmedenler-hükmedilenler toplandılar ve ferman buyurdular bu olay sonrasında:

"Ali Sami Yen Stadyumu‚ 1 maç kapatıla"

***

25 Ekim 2009 tarihinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan FENERBAHÇE-Galatasaray Turkcell Süper Lig maçı öncesi‚ FENERBAHÇEli futbolcuların ısınma hareketleri esnasında kendi tribünlerine gitmek için "sürüyü ortadan yaran kurtlar" misali‚ kocaman stadyumda geçecek başka yol yokmuşçasına FENERBAHÇEli futbolcuların bulunduğu bölgeden geçerek tribünlerine giden "yıldızlar" ın da etkisiyle gerilen ortam sonrası‚ müsabakanın yardımcı hakemlerinin bu olayların merkezinde kalmalarıyla birlikte her iki takım oyuncularının "kördöğüşü" de‚ müsabakanın sonucunu "karşı yakanın takımı" lehine değiştirememişti. Maç içerisinde herhangi bir gerginlik olmamasına rağmen‚ tribünlerin müsabaka esnasında sahaya herhangi bir müdahalesi olmamasına rağmen maçtan sonra Türkiye'de yine FENERBAHÇEnin kazanması suç addedilmişti "bazıları" tarafından. Öyle ya‚ FENERBAHÇE'nin Kadıköy'de son 5 sezonda kazandığı bütün maçlardan sonra sahası kapatılmıştı sistematik bir şekilde‚ "sistem tarafından"

Yetkililer-yetkisizler‚ etkililer-etkisizler‚ bilenler-bilmeyenler‚ hükmedenler-hükmedilenler toplandılar ve ferman buyurdular bu olay sonrasında:

"Şükrü Saraçoğlu Stadyumu‚ 2 maç kapatıla"

***

07 Mart 2010 tarihinde Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanan Diyarbakırspor-Bursaspor Turkcell Süper Lig maçında‚ Diyarbakırspor tribünlerinde meydana gelen olaylar neticesinde müsabaka yarıda kaldı. Her kim ne amaçlar bu olayları çıkartırsa çıkartsın‚ sonuçta bir spor müsabakası yarıda kaldı.

Yetkililer-yetkisizler‚ etkililer-etkisizler‚ bilenler-bilmeyenler‚ hükmedenler-hükmedilenler toplandılar ve ferman buyurdular bu olay sonrasında:

"Diyarbakır Atatürk Stadı‚ 3 maç kapatıla"

***

Yukarıda örneklerini sunmaya çalıştığımız olaylara bir yenisi eklendi geçtiğimiz haftasonu.

14 Mart 2010 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Ankaragücü maçının bitiminde de benzer bir olay yaşandı.

Kendisinin bir başka takım taraftarı olduğu iddia edilen bir "T.C.Vatandaşı" tribünlerden aşağıya "düştü" Hem de "ayağı kayarak" Üstelik "alkollü olduğu" belirtilerek sanki olaya "kaza süsü verilircesine" hem de. -Yersen-

Başka bir takım taraftarı olması‚ sanki düşmesini gerektirirmiş gibi 3 gündür medyada yeralan yorumlar‚ haberler‚ sunumlar gerçekten de bu ülkede aslında adına spor denen tiyatronun kimler tarafından sahnelendiğini bir kez daha bizlere sunmaktadır.

Sebep her ne olursa olsun‚ alkollü veya kendinde olsun‚ Galatasaraylı veya Langasporlu olsun‚ Hasan olsun Hans olsun‚ hülasa her kim olursa olsun‚ o stadyuma adım atan herkesin‚ "can güvenliğini koruyacak tedbirleri almak" o stadyum yönetiminin birinci görevidir ve bu görevi yerine getiremeyenler hakkında verilmesi gereken karar da‚ daha önce alınan emsal kararlarla sabittir.

http://spor.video.mynet.com/video/484156

5149 sayılı "Şiddet Yasası" nın ruhuna aykırı olan uygulama ve kararların‚ karacıklarını bile bekleyemez duruma gelmişken toplum olarak‚ hele de bir sonraki hafta Galatasarayın sahasında FENERBAHÇE ile oynayacağını düşündüğümüz zaman‚ yukarıda örneklerini sunduğumuz 5 ayrı müsabaka ve stadda yaşananlar neticesinde bütün stad ve kulüpler‚ az veya fazla bu nedenden dolayı bazı müeyyidelerle karşı karşıya kaldılar.

Şimdi Türkiye Futbol Federasyonu'nu "milad" sayılacak bir karar bekliyor.

Ya emsallerinde olduğu gibi bir karar alarak vicdanların sesine kulak verecek veya Türk futbolunda yıllardır sergilenen "ortaoyuna" seyirci kalacaktır.

Karar‚ "yüce makamlarınındır."

 
Toplam blog
: 39
: 1659
Kayıt tarihi
: 12.11.08
 
 

1973 doğumluyum, İstanbul'da ikamet etmekteyim. Özel sektörde görev yapmaktayım. Yaklaşık 5 yıldır..