Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Son çırpınışlar

Artık şike soruşturmasının Federasyon kanadında sona gelindi. P.F.D.K.  bir karar verecek, gerekirse itirazlar olacak ve son karar verilecek. Ancak bu aşama gerçekleşmeden Galatasaray ve Trabzon Sporun başını çektiği bir grup kamuoyunda baskı oluşturmaya, sahada bileğini bükemedikleri Fenerbahçe’ yi saha dışında yenmeye çabalamaktadırlar.

Her şey bir yana, bu kulüplerimiz sadece iddialardan oluşan zaten ismi de iddianame olan bir savcılık evrakına dayanarak 3 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar “suçu ispatlanıncaya kadar herkesin suçsuz olduğu” gerçeğini yok saymaya devam etmektedirler.

Gazetelerde çıkan onca yalan habere dayanarak tavır takınanlar, şimdi ortaya çıkan gerçekleri hiçe sayma yüzsüzlüğünü de göstermektedirler. Üstelik bu kulüplerden biri olan Trabzon Sporun tepkisi saçmalığın çok ötesinde! Kendi ismi de soruşturmada geçtiği gerçeğini unutuyorlar. Soruşturmada adı geçtiği halde şampiyonlar ligine gönderildiğini, otuz milyon dolar civarında parayı kasasına koyduğunu unutuyor ya da unutturduğunu sanıyor! Ve şimdi gerçekler bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Ve bu haksız kazancın maddi manevi bedelini ödeme zamanı geliyor. Trabzon Spor camiası için tek denilebilecek şey “Dimyattaki pirince giderken elde ki bulgurdan olacaklar.”

P.F.D.K.’ ya sevk edilince açıklama yapan kulüplerimizden biri de Bursa Spor. Yaptıkları açıklamada “16 Mayıs 2010 tarihinde elde ettiğimiz tertemiz şampiyonluk ve gerçekleştirdiğimiz Anadolu devrimidir” denilmektedir. Bende kendilerine sormak istiyorum; ne kadar çabuk unuttular ligin son haftasında oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasını! Bu maçta ki İbrahim Toraman’ ın kendi kalesine bir gol ve bir asistini… Hatta bu maçtan sonra kaç yıldır Milli Takıma seçilmeyen İbrahim Toraman’ ın Allah’ın hikmetiyle mi Levent Kızıl’ ın hikmetiyle mi Milli Takıma seçildiğini…

Gelelim bu sürecin en çalışkan ekibine! Galatasaray yönetimi bu süreç boyunca kendilerine bir şeyleri görev edinmiş durumda. Tek amaçları var, her geçen sene biraz daha gerisine düştükleri Fenerbahçe’yi, yanına yetişemeyince yanlarına çekmeye çalışmaları! Ve bundan daha iyi de fırsat bulamazlardı doğrusu! Bu süreç boyunca ne kulüp haklarına ne de kişisel haklara saygı gösterdiler. Gerek yönetim kendi yaptığı açıklamalar ile gerek yönlendirmeleri ile haber yapan, yazı yazan gazetecileri ile sürekli kara propaganda yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Ama şuda bir gerçek ki Fenerbahçe’nin büyüklüğü altında ezilmekten kurtulamadıkları gibi ezilmeye de devam ediyorlar. Onlar saldırdıkça Fenerbahçeliler daha da kenetleniyorlar ve daha da güçleniyor.

Bu süreç ile pek çok soru ilgili kişiler tarafından hep cevapsız kaldı. Cevapsız kalmaya da devam ediyor. Ama artık bu sorular ilgilileri tarafından cevaplanmalı. Artık birileri vicdanları olduğunu hatırlamalı. Birileri, karaladıkları kişilerinde bu ülkenin insanı karaladıkları takımında bu ülkenin ulu çınarı olduğunu hatırlamalı. Birileri dönüp kendi tarihini iyi öğrenmeli.  Birileri artık haddini bilmeli… Birileri çıkıp;

1- EMNİYET TARAFINDAN FENERBAHÇE TAKİP EDİLİRKEN NEDEN ŞAMPİYONLUKTA ÇEKİŞTİĞİ RAKİBİ (TRABZON SPOR) AYNI SÜRELERDE TAKİP EDİLMEDİ?

2- NEDEN HİÇ SUÇÜSTÜ YAPILMADI?

3- NEDEN İDDANAMEDEN ÖNCE BAHSEDİLEN MAÇ SAYISI İDDANAMEDE AZALDI?

4- NEDEN SORUŞTURMADA GİZLİLİK İLKESİNE UYULMADI? ( GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ GİZLİ DENEN SORUŞTURMADA GAZETELERDE NE YAZDIYSA İDDANAMEDE O VARDI! )

5- LİG MAYIS AYINDA BİTTİĞİ HALDE OPERASYON İÇİN NEDEN 3 TEMMUZ ( SEÇİM SONRASI ) SONRASINI BEKLENDİ?

6- NEDEN TÜM SÜREÇ BOYUNCA PEKÇOK KULÜBÜN İSMİ GEÇMESİNE RAĞMEN FENERBAHÇE İSMİ ÜZERİNDEN SÜREÇ SÜRDÜRÜLDÜ?

7- TFF İÇERİSİNDE Kİ BAZI İSİMLER ( GS'Lİ ) NEDEN UEFA’ YI YANILTMAK İÇİN BU KADAR ÇABA SARF ETMİŞLERDİR?

8- M. ALİ AYDINLAR SAVUNMALAR BİLE ALINMADAN NEDEN BU KADAR TARAFLI OLMUŞ VE SIFIR TÖLERANS DENİLEREK FENERBAHÇE’Yİ ŞAMPİYONLAR LİGİNE GÖNDERMİYORKEN SORUŞTURMADA ADI GEÇEN TRABZON SPOR’ U GÖNDERİLMİŞTİR?

sorularına cevap vermeli.

Bu ülkede transfer yapmak suç ise Necati, Ali Turan, Yiğit Gökoğlan transferleri suçun daniskası değil midir? Sezer ve Emenike transferi sezon sonu için kulüplerinin bilgisi dahilinde yapılmış transferler.  Fakat Necati ve Yiğit transferi tam Manisa Spor ve Antalya Spor maçlarından önce yapılmış transferler! Hangisi şikeye daha uygun?

Bu ülkede 4-3 maç kazanmak şike, kaybeden takım maç satmış ise; 8-0 bitenleri bildiğimiz gibi, 3-0 dan 4-3 biten maçları da biliyoruz!

Teşvik pirimi ve şike ile ilgili olarak, üç kuruş paraya hakem bağlanamamış koca takımlar satın alınmış! Bir takımı bağlayıncaya kadar hakemi bağlamak daha kolay değil midir? Hakem kolay bir penaltı verse, kolay bir kırmızı kart çıkartsa ya da skora etki edecek bir hata yapsa olmaz mı? Ya da olmuyor mu? Hakemler olmayan penaltılar, uyduruk kartlar çıkartmıyorlar mı?

Birileri Fenerbahçe’ nin dağılacağını, küçüleceğini, birlik beraberliğinin yok olacağını ve her şeyden önce Lideri Aziz Yıldırım’ ı koltuğundan edebileceğini zannediyordu! Görüldüğü gibi Fenerbahçe bu süreçten daha da kuvvetlenerek, birbirine daha fazla kenetlenerek ve yüzünün akıyla çıktı.

Artık birilerinin son çırpınışı… Çok kısa süre sonra ak ile kara ortaya çıkacak. Biliyorum ki birileri hiç utanmayacak… Birilerinin yüzü hiç kızarmayacak… Ve çamur at izi kalsın mantığı ile karalama kampanyası devam edecek. Hatta yıllarca sürecek. Ama değişmeyecek tek gerçek Fenerbahçe’ nin büyüklüğü olacak. Ligimizde iki takım mücadele etmeye devam edecek. Fenerbahçe ve diğerleri…

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..