Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

Son Dakika Gol

Biraz ukalalık gibi olacak ama vurgulamadan geçemeyeceğim. Yüzde yüz olmamakla birlikte insanların yürüyüşlerinden nasıl bir karaktere sahip olduklarını ve ne tür bir donanıma sahip olduklarını üç aşağı beş yukarı size söyleyebilirim.

Bir çok kişi kızacaktır doğal olarak ama liderlerin yürüyüşlerine dikkat ettiğimde Meral hanımı ülkeyi yönetebilecek donanımda göremiyorum. Kemal bey de aynı şekilde her ne kadar ülkeyi yönetmeye talip olduğunu iddialı bir şekilde söylüyor olsa da vucüt dili başka şeyleri söylüyor.

Peki o zaman, kamuoyu araştırma sonuçlarına göre oy kaybına uğrayan mevcut iktidar tekrar seçimleri mi kazanacak? şeklinde soru sorma hakkına sahip herkes.

Mevcut iktidar mı kazanır yoksa başka bir oluşum mu iktidarı ele alır veya seçimlere az süre kala yeni bir adayın kazanacağı bir seçim sonucu ortaya çıkar bugünden söylemek elbette ki güçtür ama 12 eylül'den sonra değişmiş olan seçim sistemi ile yönetilen ülkede her an her şey olabiliyor çünkü çarşaf liste ve baraj sistemi söz konusu.

Böyle bir seçim sisteminde başta şunu söyleyeyim ülkede siyaset falan yapıldığı zannedilmesin. Seçim sisteminin değiştirilerek bana göre normal seçimlerin yapılmadığı ülkede siyasetin insan odaklı değil şirketlere özgü yapılıyor olması dikkat çekmektedir.

Bu durum aslında taa 40'lı yıllarda yazılmış olan neoliberalizm sisteminden kaynaklı olduğu bir durumdan kaynaklı.

Diyeceksiniz ki ne alaka?

Çok alaka azizim.

Neoliberalizm tamamen küresel sermaye gücüne odaklı ve şirketlerin egemen olduğu bir sistem türü. Yaklaşık yetmiş-seksen yıldır dünya ekonomisi ve siyaseti bu sistem ile yönetilmekte ve küresel ekonomiye bağlı ülkelerde özellikle siyaset bu şekilde küresel siyaset bilimcileri tarafından dizayn edilmektedir.

Durum bu şekilde olduğuna göre son dakika gol misali seçimlere ramak kala her an her şey olabiliyor.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..