Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Son dakika siyaseti

Son dakika siyaseti
 

Yolsuzlukmu, Beceriksizlikmi


Antalya’da yaşayanlar Antalya’nın televizyonlarda gösterildiği gibi eğlence, zevk ve sefa kenti olmadığını iyi bilirler. Çünkü televizyonda izlediğimiz Antalya ile yaşadığımız Antalya arsında hiçbir alaka yoktur. Antalya’nın bir varlıklı (Proletarya) kesimi birde varoş(İşçi) kesimi vardır. Varlıklı kesimi yani Antalya ya ait olmayan kesim bu hayatı yaşayabilir ve olaylara pembe bir gözlük takabilir. Ama işçi çalışan ya da hakkının hiçbir tarihte alamamış kesimi bunu çok rahat görebilir. Yaklaşık olarak 8 yıldır Antalya da yaşıyorum. Eşim ve annem tarafından Antalyalı sayılırım. Antalya da seçim yaklaşınca bütün belediyeler asfalt, park düzenlemesi ve alt yapıya ilgi göstermeye başladılar. Bunu sadece yerel belediyeler olarak kısıtlamıyorum. Neden derseniz Antalya boşa yatırım yapılıp değişime uğratılan bir rant kapısı yada örnek bir kenttir.

Olayımız kısa ve öz. Antalya’mıza geçen sene bir Araştırma hastanesi yapıldı. Çok güzel ve hak ettiği bir hastane idi. Oto parkı çevre düzenlemesi ile taktire şayan bir yapı. Lakin aklıma takılan bir olay oldu. Otoparkla ilgili. Otoparkı yaptılar ve düzenlediler. Sorun yok gözükse de sorun bundan sonra başlıyor zaten. Otopark işlerken otoparkın olduğu yere bir Helikopter pisti yapmaya karar verdiler. (Açılış yapılalı bir sene olmadan) Otopark zemini yükseltilmek için toprakla dolduruldu ve pist yapıldı. Bunun önceden planı yapılmadı mı yoksa bu ülkede sağlık, siyaset yada yerel yönetimler günlük mü planlar yapıyor. Buraya harcana fazladan paraların parasını gene benim senin yani vergisini paşa paşa ödeyen vatandaşın cebinden çıkmıyor mu.

Onu da geçerim, seçim yaklaştı diye 5 yıldır berbat olan yollara asfalt dökmek bu günlere mi kaldı. Son Dakka siyaseti yapılıyor bu ülkede. Ama bir gün okuyan ve araştıran insanlar bunu değiştirecek. Son dakikada alınan kararlar yüzünden vatandaşın vergilerinden giden paranın hesabını hangi merci cevaplayacak.

 
Toplam blog
: 7
: 477
Kayıt tarihi
: 29.09.08
 
 

1979' da ailemin devlet memuriyeti sebebi ile Kilis' te dünyaya gelmişim. Aslen Akşehir'liyim. Ço..