Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Son Dönemde Bilim Dünyasında Olan Gelişmeler Neler

Son Dönemde Bilim Dünyasında Olan Gelişmeler Neler
 

Derin Bakış


Merhabalar, Değerli Okuyucularım; Gerek ülkemiz sathında gerekse de coğrafyamızda ve dünya da yaşanan gelişmelerin bohemliği ve karmaşıklığının daha ziyade ayırdında olmaya çalışarak geçirdiğimiz zamanlar bizleri o kadar çok günlük yaşamdan alıkoyuyor ki, bilimin uzağına düşüyoruz... Sanatın, edebiyatın, felsefenin uzağına düşüyoruz... Onun için hiç yoktan biraz da bunları konuşalım istedim bugünkü köşemde sizlerle. 

Bakalım son dönemde bilim dünyasında ne gibi gelişmeler olmuş:

Ölmeyen yıldız keşfedildi: Dünya yüzeyinden yaklaşık 500 milyon ışık yılı uzaklıkta keşfedilen patlama ile ortaya çıkan ve yapılan çalışmalarla Süpernova olduğu düşünülen yeni yıldızın parlaklığını hiç kaybetmeyen ve yok olmayan bir özelliğe sahip olduğu, bilgisine ulaşıldı.

Yeni bitki türü keşfedildi: Dünya fen bilimleri literatüründe, daha önce bir benzeri bulunmayan 'endemik bitki türleri'nden, 'İstanbul Soğanı' keşfedildi. Bu yeni tür bitki, 'Allium' cinsine ait örneklerin hiç birine benzemezken, 'Allium İstanbulenese' ismiyle literatürdeki yerini aldı.

Gelecekte bizi sanal gözlükler bekliyor: Sanal gözlükler yolda yürürken, alışveriş yaparken yada yolculuk yaptığımız esnada gözümüz kulağımız olacak. Bu gözlükler her an internetten veri akışı sağlayabilecek ve kaybolduğumuzda nagivasyonla bizi yönlendirebilecekler.

Türksat 6 A, neredeyse tamam: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ), Tesislerinde Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde, yapına başlanan Türksat 6 A, Neredeyse hazır duruma getirildi. 550 milyon liralık bütçe ayrılan uydunun ömrü 16 yıl olarak hesaplanırken, Avrupa'dan, Hinsitan'a kadar olan bölgeyi kapsıyor.

Dikkat edin kör olmayın! Hava karadığında kullandığımız cep telefonları göreme sorunlarına yol açabiliyor. Kısacası karanlıktan aydınlığa ve aydınlıktan karanlığa geçişi mükemmel düzeyde yönetse de, gerçek hiçte göründüğü gibi değil. Çünkü karanlıkta cep telefonunun ışığıyla gözümüz başedemiyor ve geçici körlükler yaşanıyor.

Ve yine;

Telefonlarınızın şarz olma süresi gecikiyor mu? Bu durumda canınızı sıkmayın! çok yakın olduğu söylenen bir zamanda, yeni bataryalar geliyor... Telefonunuzu 12 dakika gibi az bir zamanda şarz edebilceksiniz.

Ve Çin;

Sunway-Taihu Light isimli bilgisayarlarla 'Dünyanın 'En Hızlı 500 Süper Bilgisayarı' listesine birinci sıradan girdi. Bilgisayar saniyede 93 Petaflopluk işlem hacmine sahip. Yani Petaflop, saniyede 1 katrilyon işlem gücü olarak tanımlanırken, bu hıza sadece dünyanın en hızlı bilgisayarları erişebiliyor. Liste uzar gider... Takipte kalın.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..