Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Son haftanın kaybettirdikleri ve kazandırdıkları

Son haftanın kaybettirdikleri ve kazandırdıkları
 

Resimler alıntıdır


Son haftada ülkemde iki önemli olay olduğunu  gördüm. Birincisi ve en önemlisi Taksim Gezi Parkı olayı. İkincisi Tükçe Olimpiyat ‘ları. Bu iki olayın sentezi gerekmektedir ve bunları doğru değerlendirebilirsek  ülke doğru yola doğru gidebilir yoksa benzer sıkıntılarla karşılaşmaya devam ederiz. Öncelikle en büyük olay olması nedeniyle Taksim olayları ile başlamak istiyorum.

-Demokrasilerde medya, basın organları dördüncü kuvvettir. Tabi ki tarafsız ve yansız bir anlayış içinde olmak üzere.  Basın ve medya dördüncü kuvvet olarak görevini yeterli olarak yapamamıştır ve demokrasinin yara almasına neden olmuşlardır ve bu konuda Kaybettik.

- Birbirlerine taş ve sopa atan takım taraftarları kenetlenmişlerdir, dileyelim bundan ders çıkararak devam ederler bu konu da Kazandık.

-Taraftar gruplarının tepki şekilleri konuya uymasa da kenetlenme açısından kazanç olmakla beraber bunlara adeta teröristmiş gibi hunharca su sıkılması ve gaz bombası atılması nedeniyle Kaybettik.

- Bu durumlarda provokatör kişilerin olacağı aşikardır. Büyük çoğunluğun  eyleme devam ederek provokatörlere uymaması nedeniyle Kazandık.taksim 2

-30 saatin üzerinde polisi çalıştıran ve ruh hallerini anlamayan yöneticilere sahip olduğumuz için Kaybettik.

- Provokatörler yakarken eyleme katılanların çalıştığı yangında yangını söndürmeye çalışan göstericilerin duyarlılığından dolayı,  sağ duyu gösterenlerden dolayı Kazandık .

- Emir demiri keser diyerek hunharca duran kalabalığa gaz bombası atan polisler yüzünden Kaybettik.

- Tepkisini sürdürme cesareti kazanan insanlar olduğu için Kazandık.

-Yüz binlerce belki de tüm ülkede milyonları geçen insanlara çapulcu diyen, kendisi Suriye ve Irak’ın iç işlerine karışırken durum hakkında yorum yapan Amerika ve Avrupa ülkelerine onlar kendi işine baksın diyen başbakanın konuya hala vakıf olamadığı için Kaybettik.

- Siyaseten sen şunu yaparsan ben bunu yaparım diyen siyasilerden dolayı Kaybettik.

Bu konuda yazılacaklar çok fazla temel maddeleri sıralamaya çalıştım. Gelelim Türkçe Olimpiyatlarında bir kayıp ve bir kazanca.

- Trilyonlarca paranın döndüğü bir organizasyonda para trafiğini denetlemeyen bir devlet yapısı olduğu için Kaybettik.

- Bir ilde olan açılışta başbakanın selamına karşı toplumun olumsuz tepki koyması şeklen hoş olmasa da tepki koymayı başardığımız için Kazandık.

Bunlarla temel demokrasi kayıp ve kazançlarını anlatmak istedim. Yarınların umutlu olması dileklerimle…

www.selcukefendi.com sayfasında yayınlanmıştır.taksim 1 

 

 
Toplam blog
: 81
: 1191
Kayıt tarihi
: 13.02.11
 
 

Ben kimim? Ben 55 yaşında hekimlik sanatını icra eden bir kişiyim. Adım Selçuk Şensöz. Bugün için..