Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Son kalemiz Kadıköy' de müthiş direniş

Son kalemiz Kadıköy' de müthiş direniş
 

Son haftaları istikrarsız bir şekilde puan kaybederek geçiren Fenerbahçe; yıkılmayan son kalesi olan evinde, son haftaların en formda takımı Sivasspor' u ağırlıyor. Sivasspor; tam kadro sahada yer alırken, Fenerbahçe; hafta içi en etkili isimleri Emre ve Gökhan' ın dönüşüne sevinmiş ancak son haftaların etkili ismi Stoch' un sakatlığı nedeniyle şoku yaşamıştı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe; Emre' nin ilk dakikalardan bu yana göstermiş olduğu çaba ve Alex' in son haftalara nazaran daha etkili oyunu sonucu, Emre' nin ayağından kazandığı akıllı bir vuruş ile 1-0 öne geçti. Ancak Fenerbahçe' nin ilk golden sonra alışılagelmiş arkaya yaslanma ve oyunu sakinleştirme çabası, Sivasspor' un oyunda üstünlük sağlamasına neden oldu.

Kontra ataklarda oldukça etkili olan misafir takım, Fenerbahçe defansını az adamla yakaladığı bir anda, etkili ismi Grosicki' nin ortasında Kıvanç' ın şık vuruşuyla önce beraberliği, köşe atışında Mehmet Topuz' un kademe hatası ile yaşanan karambolde, Bekir' in de adam paylaşımlarındaki etkisizliği sonucu Rajnoch' un golü ile 2-1' lik üstünlüğü sağladı.

Fenerbahçe; soldan Dia ile atak geliştirme çabasını sürdürse de, orta alanda Cristian ve özellikle Mehmet' in top tutmada oldukça acemi davrandıkları gözden kaçmadı. Mehmet Topuz' un yaklaşık 2 aydır takıma hiçbir şey katmamasına rağmen, halen neden ilk onbirde sahaya sürüldüğünü anlamış değilim. İlk yarıda en çok göze batan durum ise, maça çok etkili ve istekli başlayan Emre' nin çok agresif olduğu, heran sarı ya da kırmızı kart görerek takımı eksik bırakma riski taşıdığıydı.

İkinci yarı da, konuk ekip Sivasspor' un çok etkili atakları ile başladı. Özellikle Pedriel' in boş kaleye gönderemediği top maçın dönüm noktasıydı. Kontra atak geliştirmeye çalışan Sivasspor, bu defa kendi yarı alanında az adamla yakalandı ve Sow ile Alex' in olumlu ver-kaçlarında, Fenerbahçe önce beraberliği, daha sonra yine Alex' in golü ile 3-2' lik avantajı yakaladı. Son olarak sahneyi açan Emre, maçta sahneyi kapatan ve skoru belirleyen isim oldu.

Bu gece tam anlamıyla Alex ve Emre' nin gecesi oldu. 2' şer gol atarak ve gösterdikleri performansla takımı sırtlayan isimlerdi. Sow; ileride yalnız olmasına rağmen top tutarak rakiplerine karşı avantaj sağladı, defansa nefes aldırdı. Fenerbahçe bu akşam sağ kanatta Mehmet Topuz ile hiç bir olumlu atak geliştiremedi. Oyunun yükünü daha çok sol tarafta Dia ve Ziegler çekti. Son haftaların aksayan ismi Serdar' ın yerine oynayan Bekir, ikinci golde Rajnoch' u boş bırakışı dışında fazla hata yapmadı. Cristian ikinci yarıda ilk yarıya nazaran daha derli toplu oynadı. Ancak yine de orta saha oyuncusu yokluğunda bizim için kıymetlidir, normal şartlarda oyun kalitesinden daha fazla şey beklemek hata olur.

Bu akşam takım olarak eksiklerimiz ve hatalarımız aynıydı. Ama aynı olan bir şey daha vardı ki; o da Kadıköy' deki direnişimiz....

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..