Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Son Kurban Gençlerbirliği !

Son Kurban Gençlerbirliği !
 

Futbolu seviyorum, futbolu yazmayı seviyorum. Ancak sadece futbol yazmak, teknikten, taktikten, oyuncu kalitelerinden bahsetmek istiyorum. Israrla bunu yapmaya da çalışıyorum. Ama her zaman olmuyor. Çünkü mutlaka belli aralıklarla ya yöneticiler ya da hakemler çıkıp maçın önüne geçiyorlar. Maalesef Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçı da böyle oldu.

İlk yarı ortada bir oyun vardı. Gençlerbirliği, Fenerbahçe’yi orta alanda karşıladı. Böyle olunca da sarı- lacivertliler rakip yarı sahada çok da etkili olamadılar. Gençlerbirliği’nin kanatları kullanmaya çalışması Fenerbahçe’nin kanat beklerinin ileri çıkmalarına engel oldu. Özetle ilk yarıda Fenerbahçe iyi değildi. İki takım da birbirine üstünlük sağlayamadılar. Hatta kalite farkını dikkate alınca Gençlerbirliği biraz daha ön plana çıktı bile denilebilir.

Fenerbahçe, ikinci yarıya oyunu sertleştirerek başladı. Sarı- lacivertliler böylece Gençlerbirliği’ni sindirmeye çalıştılar. Ama bu yarıda asıl ön plana çıkan hakem Serkan Çınar ve kale arkası ya da diğer bir deyişle çizgi hakemi oldu.

Takip edenler bilirler, Serkan Çınar bana güven vermeyen bir hakemdir. Kendisini alt liglerde hakemlik yaptığı yıllardan beri takip ederim. Yani bir maça göre karar vermiyorum. Maalesef Serkan Çınar’ın yönettiği her maç tartışmalı bitmiştir. Buna alt ligler de dahildir. Yani Serkan Çınar’ın yönettiği her maçta mutlaka bir kurban vardır. Bu maçta da kurban Gençlerbirliği oldu.

Serkan Çınar, maçın başında Gençlerbirliği ceza sahasında Meireles’in açık eline temas eden topta devam kararı verdi ve pozisyonun devamında Gençlerbirliği neredeyse gol yiyecekti. Çizgi hakemi gözlerinin önündeki pozisyonda ‘’ sessiz ‘’ kaldı.

Bu pozisyonun neredeyse aynısı ikinci yarının başında yaşandı. Bu sefer Gençlerbirliği hücumunda top Egemen’in dünyayı kucaklarcasına açık olan koluna temas etti. Serkan Çınar, açık ve net bu penaltıyı ‘’ görmedi ‘’ ve devam dedi. Çizgi hakemi, ilk yarıdaki aynı çizgi hakemiydi ve yine ‘’ sessiz ‘’ kaldı.

Derken 60.dakikada o Egemen, Gençlerbirliği ceza sahasında rakip oyuncuya açık bir faul yaparak topu aldı ve Kuyt golü attı. Dünyanın neredeyse her yerinde faul çalınacak pozisyonda Serkan Çınar golü verdi.

Caner, köşe bayrağını tokatlayarak indirdi, sonra da arkasını dönüp gitti. Sarı kart görmesi gerekirken uyarı bile almadı. Serkan Çınar, Caner’in yerine bayrakla ilgilendi. Aynı Caner, maçın sonlarına doğru kornerde topu çizginin dışına koydu. Serkan Çınar’ın bütün ısrarlarına rağmen topun yerini değiştirmedi. Serkan Çınar, kartını göstereceği yerde Caner’in yanına kadar koştu ve ısrar etti. Hatta Caner’i ‘’ kart göreceksin ‘’ diye ısrarla uyararak kurtarmaya çalıştı. Caner topu aldı ve sert bir şekilde yere vurdu. Serkan Çınar yine kart göstermedi.

Bütün bunları görmeyen Serkan Çınar, 84.dakikada Gençlerbirliği futbolcusu Özgür’ün Fenerbahçe ceza sahasında topa elle müdahalesini hemen gördü ve anında ikinci sarı kartı ve ardından da kırmızı kartı yapıştırdı. Bu pozisyonda Serkan Çınar haklıydı, ama Fenerbahçeli futbolcuların müdahalelerini görmeyerek çifte standart uyguladı.

Hakem Serkan Çınar, resmen Gençlerbirliği’ni bitirdi. Yanlış kararlar ve 60.dakikadaki faullü gol kırmızı- siyahlı futbolcuların dağılmasına neden oldu. O nedenle de Fenerbahçeli futbolcular son dakikalarda bol pozisyon buldular.

Özetle, Serkan Çınar sonuca doğrudan etki etti. Normalde 0-0 biteceği açıkça belli olan maç, Serkan Çınar’ın ilahi müdahalesiyle 1-0 bitti. Çünkü Fenerbahçe de, Gençlerbirliği de galip gelecek bir futbol oynayamıyorlardı. Yani hakem Serkan Çınar, Fenerbahçe’yi üç puana taşımış oldu.

Defalarca söyledim, bir kez daha söylüyorum. Sevgili MHK, lütfen Serkan Çınar’dan hakem yapma sevdasından vaz geçin. Daha fazla takımın canı yanmasın.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..