Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Son mesaj 3

Son mesaj 3
 

BU ARABAYI GÖREN BİLDİRSİN


Onca yıllık deneyimi ve havası lanet olası şu mermi kovanları nedeniyle darbe alıyordu. – Tüm delilleri adli tabibe yollayalım, kurtuluş cümlesine sarıldı.

Konağın içinde ve infazın yapıldığı yerdeki araştırmalarını bitiren dedektif yardımcısına dönerek tüm çalışanları karakola ifade vermek için davet etmesini isteyerek olay yerinden ayrıldı.  

 

Bir birinden epey uzak kentlerdeki bu olaylar, çağın iletişim gücü ile sadece  ifade veren görgü şahitlerinin tariflerindeki faillerin benzerlik bağı ile en son konak cinayeti nedeniyle bir araya toplanmış, ırkının özelliğini taşıyan dış görünümü nedeniyle herkes tarafından Red adıyla çağrılan İrlanda asılı dedektifin önüne yığılmıştı.

 

Hispanik çetenin katliamında hiçbir ip ucuna ulaşamayan, bankadaki soygun olmayan toplu cinayetleri de anlamlandıramayan polis raporları ile kendi bölgesindeki zengin iş adamı George ve eşi Mary’nin  infazına bilgi oluşturacak bağlantılar bulmayı umuyordu.

Öldürülen bu insanların hiçbir ortak özelliği olmadığı ilk bakışta belli olan raporlar da tek ortak nokta şahitlerin cinayetleri işleyenleri tariflerinde ki benzer saçmalıkları idi.

Gene de çok dikkatlice okuduğu raporlar arsında rastladığı garip bir durum gözünden kaçmadı. Hispanik çetenin katliamı ile Bankada ki  infazını yapıldığı olay yerleri bir birinden 900 km uzakta olan iki kent iken olaylar arasında sadece 4 saatlik bir zaman farkı vardı.

Olamaz ! zaman yanlış yazılmış olmalı. Bu her iki olayında aynı kişiler tarafından yapılmış olması için uçak zaman gidiş mesafesinde bir yol ise ancak, peki her iki olayda da kullanılan 930 model Ford da neyin nesi diye söylendi kendi kendine.

İş adamı gibi giyinmiş dört adam, uçağa binip 900 km öteye gidiyorlar, indikleri yerde 5 inci adam olarak bekleyen bir şoför ve aynı renk aynı model araba. Silahlar hazır adres belli, iş belli. Hadi canım dedi. Bu olay zamanı yanlış önce şunun bir doğrusunu öğrenelim.

İşin aslını öğrenmesi için takiple görevlendirdiği ekipten dedektif yardımcısı ..Maalesef Red zamanda bir yanlışlık yokmuş… diyerek çıkageldi.

Akşam olmuştu dosyalara daldığından farkında olmadığı karanlık çökmüş, nöbetçi memurlar haricinde herkes çoktan evinin yolunu tutmuştu. Artık kafa yormanın gereği yok diye düşünerek çıkmaya hazırlandı.

 

Aile ile birlikte yenilen akşam yemeğinden sonra, çocuklar odalarına çekilmiş günün geri kalan ev işlerini yapan eşi henüz televizyonun başına gelmemişken izleme fırsatını bulduğu haberleri izliyor, uzandığı koltuğun tadını çıkartıyordu.

Moskovada zengin bir oligark mafya tarafından öldürüldü.

Çok normal olarak dinleyebileceği bu haberin bir sözcüğü tuhaftı.

 

Devamı yarın...

 

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..