Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Son mesaj 4

Son mesaj 4
 

GÖRENLERİN BİLDİRMESİ


SON MESAJ-                            4

Akşam haberlerinden kalan bu merakını yardımcısına laf olsun diye danışma ihtiyacı duydu.Rus çetelerine de mi  Mafya deniyordu.?

Red’in sorduğu yardımcısı –evet- dedi. Artık tüm dünyada bu gibi pis işleri yapanlara Mafya deniyor. Bizim Amerikan filmlerinin çok yaygın etkisi ile herhalde.

Desene.- Dünyadaki bütün polislerin baş belaları aynı. Diye yanıtladı karşıdakini.

Otomattan kahvesini alıp masasına oturdu. Bu dosyayı baştan ele almalı diye düşündü. İlk olaydaki Hispanik çetenin katliamından başlamalıydı.

Olayı takiple görevli ve raporları hazırlayan ilgili dedektifi aramak bizzat görüşmek için eli telefona gitti.

-Bizim olay mahalline gelişimiz yaklaşık 20 dakika sonraydı. Raporda yazdığı gibi görgü şahitleri dışında hiçbir ipucuna ulaşamadık Öldürülenlerin üzerinden çıkarttığımız mermi ve etraftaki kovanlarda 28 model tambur şarjörlü Thompson silahtan atılmış. Bu güne kadar hiçbir çete ya da kişilerin kullandığına şahit olmadığımız silahlar. Adam tarifleri de bizim için hiçbir anlam ifade etmiyordu. Renksiz siyah beyaz birbirinin kopyası dört adam tarifi ne işimize yarayabilirdi ki. Hele bu devirde, böyle bir olayda kullanılan araba tam bir maskaralık. Anlayacağın hiçbir şey bulamayıp işin peşini bıraktık sayın meslektaşım. Size kolay gelsin                                                                                                                      

-Banka infazına bakalım birde! Oradan bir şey çıkar mı. Dosyaya daldı.

Bir memurun alarma basması üzerine çok çabuk harekete geçen polis Ford arabanın bankanın önünden ayrılışını görmüş ve içeri girip bir iki kişinin ifadesi üzerine de hemen tarifi yapılan arabanın peşine düşmüşler. O trafikte, 930 model bir külüstürün hızla kayboluşuna rağmen, haber verilen diğer ekipler kent çıkışında gördükleri arabanın peşine takılmış, anayolda epey bir müddet takip edip ancak yakalayamadıkları araba, bir müddet sonra ani bir dönüşle, ana yolu terk ederek toprak bir köy yoluna sapmış. Nihayet kıstırdıkları ve kaçacak yeri kalmadığına inanarak, dalmışlar peşinden.Toz toprak takip, otobanın altından geçen küçük dar bir menfeze doğru devam etmiş. 20’nin üzerinde ekip arabası birer, birer girdikleri alt geçidi aşınca çıktıkları köy yolunda arabadan hiçbir görüntü, toz, iz olmamasına rağmen, yolun bittiği dere kenarı yerleşim bölgesine kadar takibe devam ettiklerini, ortada hiç bir iz ne bir göreni olmayan arabanın kaybolduğuna inanmayarak saatlerce ara vermeksizin aramaya devam ettiklerini ancak arabayı bir daha göremediklerini ve takibi sonlandırmak zorunda  kaldıkları yazıyordu raporda.

Yuh! Çektiğini duydu etraftaki diğer memurlar, başlarını kaldırmış dedektife bakıyorlardı.

Sesini herkesin duyabileceği şekilde yükselterek açıklamak ihtiyacını duydu. 2012 model 20 ye yakın polis arabası  düz yolda 930 model arabaya yetişemiyor.!  Geçtik, toprak alanda, yıllarca çıkardığı toz bulutundan ve  izlerinden bir atlıyı dahi takip etmenin ne kadar kolay olduğunu gördüğümüz kovboy filmleri de mi hikayeydi yani. Söylenmeyi yarım yamalak anlayan memurlar işlerine çevirdi başlarını.

Trafiğe kayıtlı antika arabaları araştırmakla başlamalı işe diye düşünürken evinin garajında kalmış yıllardır trafiğe çıkmamış çoktan trafik kaydından düşmüş bir araba olması aslında akla daha yatkın geldi. O zaman hiçbir şansları olmayacaktı arabanın kime ya da kimlere ait olduğuna dair. Bu araştırma hiçbir sonuç vermeyebilir ama gene de atlamış olmak istemiyordu. Seslendiği diğer yardımcısına gerekli talimatları vererek yıktı bu boşa kürek sallamak olacağına inandığı araştırmayı. Nick ile birlikte, tanıkların karakoldaki ifadelerinden de bir şey çıkmayan olay mahalli konağın, yolunu tuttu. Kimlik bilgileri dışında

Ailenin yapısı, geçmişi, kişisel ve sosyal ilişkilerini öğrenmek ve özellikle George’un iş hayatını, ilişkilerini araştırmalıydı.

Ancak karakola gelen bir ihbar üzerine köprüden atlayarak intihar etmiş olduğu sanılan bir erkek cesedinin durumuna bakmaya gitmek zorunda kaldılar.

Olay yerine geldiklerinde sahile çekilmiş cesedin başındaki polislerden birisi bilgileri anlatmaya başladı.

–Görgü şahitleri üç gün evvel köprüden sabahın erken saatlerinde atlayarak intihar ettiğini sandıkları birisi için polise ihbarda bulunmuşlar. Gelen polis ve arama kurtarma ekipleri ne yazık ki bir sonuç elde edemeden ayrılmış olay yerinden. İhbarın yapıldığı köprüden yaklaşık 200 m aşağıdaki bu yerden şişmiş olarak karaya vuran bu cesedin ihbardaki intihar girişimi kişiye ait olması çok muhtemel. Cesedin şişmiş olduğuna bakılınca da gerçekten birkaç gün evvelki bir olay ve buraya kadar akıntıyla sürüklenmiş olduğunu düşünüyoruz.

Üzerini de aradık sayın dedektif,  kimliğini belirleyecek bir şey bulamadık ve giyimi, kılık kıyafetine bakılırsa yaşarken de aramızdan çoktan ayrılmış kimsesiz evsizlerden biri olması çok muhtemel.

- Olsun dedi gene de kimliğine ulaşmalı, varsa yakınlarına teslim etmeliyiz bu bahtsızı. İlgili adli tıp görevlisine dönerek ölüm nedeni zamanı, gibi raporunuzun yanında  kimlik teşhisi için parmak izi, iyi bir  kaç resmini de isterim .

Standart emri, algıladığını belirten bir baş işareti ile yetindi muhatabı.

-Hadi Nick biz işimize bakalım.

Ev çalışanları ne olduğunu pek anlamadıkları, bilgisayar işleri olarak dillendirdikleri bir yazılım şirketi sahibi olduğunu ifade edebilmeleri üzerine iş yeri ziyareti öncelik kazanmış, yardımcısıyla beraber bahsedilen yazılım şirketinin kent merkezindeki adresine doğru yola koyulmuşlardı.

Kentin iş yeri bölgesinde görkemli bir binanın üç dört katına yayılmış, geliri, kapladığı alan hacminden belli olan şirketin, içine girdiklerinde bir gün önceki olayın şaşkınlığı tüm çalışanların gözlerinden okunuyordu. Kimsenin çalışmadığı önündeki işle ilgilenmediği, üç beşi bir araya gelmiş bilgi alışverişinde bulunuyor durumdaydılar. Red’in tanımıyla müdür olması gereken, kapısında CEO yazan kişinin karşısındaki koltuklara kuruldular.

Kendilerine az önce salonda çalışanlarda gördüğü meraklı gözlerle bakan adama, kısaca olayın evde ki görgü tanıklardan dinledikleri kadarını açıklayıp, soruşturmanın iş ile ilişkisi olup olmadığını anlamak için burada olduklarını izah eden yardımcısı sözünü bitirir bitirmez, devralan dedektif

Ölen maktulun kim olduğu, bu işi nasıl kurduğu, kimlerle çalıştığı, iş arkadaşları, ortakları, alacakları, borçları, pis işleri yapıp yapmadıkları gibi akla gelebilecek her türlü detayı sormaya başladı.

Sekiz yıl evvel, iyi bir bilgisayar mühendisi tarafından kurulmuş, kişisel bir girişim olan şirkette mali işleri düzenlemekle görevli olarak işe başlayan George, zaman içersinde çalışkanlığı ve hırsı ile öne çıkan bir eleman olmuş sadece mali işleri düzenlemekle kalmayıp müşteri odaklı işlere el atarak firmanın büyümesinde önemli katkılarda bulunmuş ve bu günlere gelinmesinde çok emek vermiş bir kişi olarak biliniyordu.

Ancak iki yıl evvel önemli bir mali kriz yaşamışlar, kurucusu ve sahibi olan kişi neredeyse iflasa sürüklenen firmadan tüm mal varlığını satarak çekilmiş ve firmayı George’a devretmek zorunda kalmıştı.

Firmanın kurucusu ve sahibi Martin Evans’ın ayrılışından kısa bir süre sonra da işler toparlanmış, mali sorunlar giderilmiş ve bu gün Ülkenin en büyük yazılım şirketleri arasında ismi geçen bu boyutlara ulaşmıştı. ?

Devamı yarın………………

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..